LIVE: Manu gunt Te Vrede mooi slotakkoord in Deventer (afgesloten)
De Boer houdt vast aan Sigthórsson in de spits

27-09-2014 21:57
35

De Eredivisie gaat vanavond weer van start en begint om 18:30 uur met twee wedstrijden. NAC Breda en Ajax trappen af in het Rat Verlegh Stadion, terwijl FC Dordrecht - Vitesse ontvangt. Later op de avond staan er nog drie duels op het programma. VoetbalPrimeur houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

22:37: Ondanks enkele goede mogelijkheden in blessuretijd houdt AZ stand. De Alkmaarders winnen met 2-3 van ADO.

22:33:
Afgelopen! Feyenoord revancheert zich tegen Go Ahead voor de bekerblamage. De Rotterdammers winnen overtuigend met 0-4.

22:31:
Ondertussen is de spanning in Den Haag toch weer terug. Alberg tekent namens ADO voor de aansluitingstreffer tegen AZ: 2-3.

22:30: GOAL!
Het slotakkoord in Deventer is voor Te Vrede. De invaller krijgt de bal op een presenteerblaadje van Manu en bepaalt de eindstand op 0-4.

22:27: GOAL!
AZ gaat winnen in Den Haag. De Alkmaarders komen op 1-3 door een doelpunt van Gudelj en gooien de wedstrijd zodoende in het slot.

22:15: PAAL!
Net als afgelopen woensdag lijkt Van der Linden trefzeker te zijn uit een vrije trap, maar hij raakt ditmaal het aluminium.

22:10: GOAL!
AZ buigt een achterstand om in een voorsprong. Met een fraaie treffer zet Mattias Johansson zichzelf op het scorebord: 1-2.

21:58: GOAL!
Wat een goal van Kazim-Richards! De aanvaller haalt vanaf een meter of 25 genadeloos uit en schiet Feyenoord op een 0-3 voorsprong!

21:55:
Ook in de eerste tien minuten na rust blijft Feyenoord betere ploeg. De Rotterdammers zijn op zoek naar meer treffers.

21:47:
In Deventer is de tweede helft inmiddels van start gegaan.

21:37: GOAL!
En daar is de definitieve nekslag. Drost schiet PEC op een 4-2 voorsprong. De wedstrijd is daarna meteen afgelopen.

21:35: GOAL!
PEC lijkt toch te ontsnappen tegen Heracles! Nijland tekent vlak voor het einde voor 3-2 en met tien Heraclieden (rood Engberink) lijken de bezoekers verslagen.

21:30:
Het is rust. Feyenoord leidt halverwege comfortabel met 0-2 bij Go Ahead. ADO Den Haag en AZ wisten allebei eenmaal te scoren via respectievelijk Kramer en Poulsen. De tussenstand in Den Haag is 1-1.

21:26: GOAL!
Feyenoord verdubbelt de voorsprong in Deventer. Uit een fraaie voorzet van Manu kopt Toornstra de 0-2 tegen de touwen.

21:22: GOAL!
Heracles komt opnieuw op gelijke hoogte in Zwolle. Ditmaal is het Tannane die trefzeker is namens de bezoekers uit Almelo. De tussenstand is nu 2-2.

21:19:
Aan de andere kant is daar Kazim-Richards met een fraaie omhaal, maar net als twee weken geleden tegen Willem II gaat zijn acrobatische inzet naast.

21:18:
Een misverstand tussen Vermeer en Van Beek wordt Feyenoord bijna fataal, maar de bal zeilt over het doel.

21:15:
Zo is er eindelijk weer eens wat te lachen voor Feyenoord, dat het de laatste weken zo moeilijk heeft en veel kritiek te verduren kreeg vanuit de media.

21:13: GOAL! Feyenoord komt op voorsprong in Deventer. Immers lijkt de bal van dichtbij binnen te werken, maar het is Wijnaldum die ongelukkig zijn eigen doelman passeert: 0-1.

21:11:
De eerste kans is voor Manu. Zijn rollertje is echter veel te slap en geen probleem voor Cummins. Niet veel later lijkt de aanvaller alsnog te scoren, maar zijn treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

21:07.
Feyenoord heeft de eerste 22 minuten een overwicht, maar het probleem van de Rotterdammers is nu al duidelijk zichtbaar. De ploeg van Rutten heeft moeite om tot kansen te komen.

21:00:
Het eerste wapenfeit komt van de voet van El Ahmadi. De middenvelder van Feyenoord mist het doel van Go Ahead met een hard schot.

20:52:
De beginfase in Deventer is wat rommelig. Feyenoord probeert snel het initiatief te nemen en heeft al wat hoekschoppen gehad.

20:41:
Ondertussen is het rust in Zwolle. PEC Zwolle kwam op voorsprong via Saymak, zag Heracles langszij komen via Bruns en greep op slag van rust weer de leiding via een benutte strafschop van Necid.

20:40:
Over vijf minuten beginnen in Alkmaar en Deventer de wedstrijden tussen ADO Den Haag en AZ en Go Ahead Eagles en Feyenoord.

20:36:
Ajax wint met ruime cijfers van NAC Breda. De Amsterdammers speelden zeker niet groots, maar kregen hulp van een matig acterende Jelle ten Rouwelaar.

20:30: GOAL!
Daar is alsnog de derde treffer van de avond van Sigthórsson. De IJslander raakt eerst nog de lat via de vingertoppen van Ten Rouwelaar, maar in de nastoot passeert de spits de doelman alsnog. Ten Rouwelaar ziet er daar niet goed uit.

20:25:
Het duel tussen Dordrecht en Vitesse is inmiddels afgelopen. De Arnhemmers winnen met ruime cijfers (2-6) en verlaten zodoende de onderste regionen van de Eredivisie. In de slotminuut tekende Qazaishvili met zijn derde treffer van de avond voor de eindstand.

20:22:
Kishna raakt de paal namens Ajax, dat bijna opnieuw een snel antwoord heeft na een NAC-goal.

20:19: GOAL!
Perica blijft Ajax lastigvallen. De aanvaller baant zich een weg door de Ajax-defensie, die maar half ingrijpt. Met een harde knal laat hij Cillessen vervolgens voor de tweede maal kansloos. Nog een kwartier. Kan het nog voor NAC?

20:14: GOAL!
Dordrecht-nieuweling Koolwijk laat zich direct zien. De middenvelder neemt de zevende treffer van de avond voor zijn rekening en maakt de tussenstand wat dragelijker voor zijn nieuwe werkgever: 2-5.

20:08: GOAL!
En de marge in Breda is weer drie. Uit een hoekschop van Kishna verlengt Klaassen de bal, waardoor deze precies voor de voeten valt van Veltman: 1-4.

20:04: GOAL!
Ook in Zwolle is er al gescoord. PEC Zwolle is tegen hekkensluiter Heracles op een 1-0 voorsprong gekomen via een doelpunt van Saymak.

20:03: GOAL!
Daar is de aansluitingstreffer van NAC. Perica kopt de bal uit een scherp aangesneden vrije trap langs Cillessen en brengt de spanning misschien terug: 1-3.

20:00:
In Dordrecht is er inmiddels een heuze doelpuntenregen gevallen. Nadat Qazaishvili met zijn tweede treffer van de avond voor 0-5 zorgde, deed Fortes wat terug namens de thuisploeg. De tussenstand is nu 1-5.

19:58: PENALTY!
De Kamps gaat lelijk in de fout en legt Andersen vervolgens neer. Sigthórsson verzuimt vervolgens om zijn derde van de avond te maken. De spits schiet huizenhoog over.

19:57: Opstelling AZ:
Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Gudelj, Ortiz, Haye; Hupperts, Mühren.

19:56: Opstelling ADO Den Haag:
Hansen; Ebuehi, Zuiverloon, Kanon, Meijers; Kristensen, Malone, Jansen, Bakker; Van Duinen, Kramer.

19:54: Opstelling Go Ahead Eagles:
Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen, Overgoor, Duits; Reimerink, Kolder, Lewis.

19:53:
El Ghazi tekent bijna voor de vierde Amsterdamse treffer, maar zijn harde schuiver gaat rakelings naast.

19:52: Opstelling Feyenoord:
Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Toornstra, Clasie, Immers, El Ahmadi; Kazim-Richards, Manu.

19:51: GOAL!
Vitesse gaat lekker door met scoren. Verdediger Wallace scoort zijn eerste doelpunt in dienst van de Arnhemmers en zet de tussenstand op 0-4.

19:50:
Om 20:45 uur staan de laatste twee Eredivisieduels van deze zaterdagavond op het programma. ADO Den Haag ontvangt in eigen huis AZ, terwijl Go Ahead Eagles het voor de tweede keer deze week opneemt tegen het kwakkelende Feyenoord.

19:49:
NAC en Ajax zijn inmiddels aan de tweede helft begonnen.

19:44: GOAL!
Vitesse gooit het duel met Dordrecht definitief in het slot. Qazaishvili, die de geblesseerde Pröpper vervangt op het middenveld, tekent voor de derde Arnhemse treffer.

19:35:
Het is rust in Breda. Na een fanatiek begin van NAC nam Ajax het heft in handen en sloeg het drie keer toe. Ruststand: 0-3.

19:26: GOAL!
Ajax komt zeven minuten voor rust op 0-3. Sigthórsson schiet de bal na een mooie pass van Klaassen langs de benen van Ten Rouwelaar.

19:21:
Ajax lijkt wat meer controle te hebben. NAC moet zich even herpakken na die twee dreunen.

19:20:
In Dordrecht is het rust. Vitesse leidt halverwege comfortabel met 0-2 en lijkt op rozen te zitten.

19:17: GOAL!
Daar is ook gelijk de tweede Ajax-treffer! Boilesen geeft laag voor en Sigthórsson beloont het vertrouwen van De Boer met zijn eerste competitiegoal van het seizoen. De IJslander schiet hard raak: 0-2. Duel nu al beslist?

19:15: GOAL!
Ajax komt tegen de verhouding in op voorsprong. Van Rhijn, die vorige week ook al trefzeker was tegen Feyenoord, verrast Ten Rouwelaar met een dwarrelbal: 0-1.

19:14:
Daar is de eerste mogelijkheid voor Ajax. Andersen dwingt Ten Rouwelaar met een hard schot tot een moeizame redding.

19:12:
NAC is na 25 minuten nog altijd de betere ploeg in Breda. De ploeg van trainer Gudelj drukt Ajax terug en de Amsterdammers slagen er niet in om zich onder de druk uit te voetballen.

19:10: Opstelling Heracles Almelo:
Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Engberink; Pelupessy, Bruns, Fledderus; Tannane, Weghorst, Linssen.

19:09: Opstelling PEC Zwolle:
Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Lam, Rienstra, Drost; Saymak, Necid, Thomas.

19:08:
Om 19:45 uur trappen ook PEC Zwolle en Heracles Almelo af.

19:00:
NAC is feller en Ajax-doelman Cillessen moet ingrijpen op een inzet van Perica. Ajax is gewaarschuwd.

18:57: GOAL!
Ondertussen is Vitesse op 0-2 gekomen aan de Krommedijk. Ditmaal is het Oliynyk die de bal van dichtbij hard binnenschiet.

18:55:
Een levendige beginfase in Breda. NAC kruipt zeker niet in zijn schulp en speelt aanvallend. Ajax probeert het vooralsnog op de tegenaanval. Echte kansen zijn er nog niet geweest.

18:51: GOAL!
Vitesse komt na twaalf minuten op voorsprong bij FC Dordrecht. Dauda tekent voor 0-1.

18:48:
NAC en Ajax hebben inmiddels afgetrapt. FC Dordrecht en Vitesse hebben na een kwartier nog niet weten te scoren.

18:21:
Slecht nieuws voor Vitesse. Davy Pröpper is tijdens de warming-up geblesseerd geraakt en wordt daardoor vervangen door Valeri Qazaishvili.

18:20:
In het herfstzonnetje maakt het Rat Verlegh Stadion zich op voor het duel.

18:09:
De wedstrijd tussen NAC Breda en Ajax begint inderdaad een kwartier later. Om 18:45 uur fluit scheidsrechter Reinold Wiedemeijer voor het begin van het duel.

18:00:
De Ajax-bus is inmiddels aangekomen. De verwachting is dat het duel een kwartier later aanvangt.

17:52: Opstelling FC Dordrecht:
Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Gosens, Van Overeem, Van Deelen; Meulens, Ten Voorde, Pisas.

17:50:
De Ajax-bus is naar verwachting rond zes uur bij het Rat Verlegh Stadion. De kans lijkt daardoor groot dat het duel later dan 18:30 uur begint.

17:47: Opstelling Vitesse:
Velthuizen, Wallace, Van der Heijden, Kruiswijk, Achenteh, Vejinovic, Pröpper, Leerdam, Traore, Dauda, Oliinyk.

17:44: Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar; Drost, Damcevski, Amieux, Ssenwankambo; De Kamps, Matic, Falkenburg; Boateng, Tighadouini, Perica.

17:43:
Om 18:30 uur staat ook het duel tussen FC Dordrecht en Vitesse op het programma. Natuurlijk staat deze wedstrijd in het teken van de overleden oud-trainer Theo Bos, die beide clubs onder zijn hoede had.

17:40:
Ondertussen staat de Ajax-bus nog vast op de snelweg. De voorbereiding wordt daardoor enigszins verstoord, zo meldt VoetbalPrimeur-verslaggever Fabian Eijkhout.

17:27:
We hopen spoedig ook de opstelling van NAC Breda wereldkundig te kunnen maken. De wedstrijd in Breda begint om 18:30 uur.

17:26: Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; El Ghazi, Sigthórsson, Andersen.

17:25
: Ajax-trainer Frank de Boer kiest in de punt van de aanval toch weer voor Kolbeinn Sigthórsson, waardoor Arek Milik op de bank begint in Breda. Laatstgenoemde spits was doordeweeks zes keer trefzeker in het bekerduel met JOS Watergraafsmeer, maar mag dus niet starten.