Nascimento moet lachen om 'Ajax van Cyprus': Erg overdreven
Voormalig technisch directeur van Apoel Nicosia denkt niet dat Ajax onder de indruk zal zijn in Cyprus

Nascimento moet lachen om 'Ajax van Cyprus': "Erg overdreven"

29-09-2014 09:30

Ajax speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Apoel Nicosia. Die ploeg staat bekend als 'het Ajax van Cyprus'. David Nascimento moet lachen om die term. De geboren Portugees met een lang voetbalverleden in Nederland was technisch directeur bij Apoel.

"Erg overdreven", zegt Nascimento in het Algemeen Dagblad over de term 'Ajax van Cyprus'. "Eigenlijk is dat alleen maar gebaseerd op het gegeven dat Apoel de grootste en sterkste club is van Cyprus. Logisch dat je dan vaak op de helft van de tegenstander speelt, maar verder houdt elke vergelijking op."

Nascimento diende kort na de Champions League-loting zijn ontslag in bij Apoel, na bedreigingen van fans. Hij kent de selectie echter wel goed, hij stelde hem deels samen. "Hun kracht is het collectief, maar ik denk dat Ajax zich geen zorgen hoeft te maken. Ze kijken daar ook op tegen Ajax, hè. De kansen voor Frank de Boer liggen in de tempowisselingen. Apoel is dat niet gewend."

In het GSP Stadium kan het wel onrustig zijn, Nascimento denkt echter niet dat dat voor Ajax een rol zal gaan spelen. "Jaarlijks is de club drie ton kwijt aan boetes voor het afsteken van vuurwerk. De beleving is enorm, maar Ajax is Champions League gewend, en heeft ook net in De Kuip gespeeld. Zij zullen niet onder de indruk zijn."