'Kaká in Amerika': Braziliaan maakt financiële klapper en troeft zelfs Beckham af
Braziliaanse middenvelder doet financieel gezien uitstekende zaken in USA

'Kaká in Amerika': Braziliaan maakt financiële klapper en troeft zelfs Beckham af

30-09-2014 11:01

Kaká mag zich de bestbetaalde speler van de Major League Soccer noemen. De Braziliaanse middenvelder maakte eerder dit jaar de overstap naar Orlando City. Uit financieel oogpunt legt die transfer hem geen windeieren.

De spelersvakbond van de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten maakt dinsdag de cijfers openbaar. De oud-speler van clubs als AC Milan en Real Madrid verdient in Amerika een basissalaris van 5,2 miljoen euro per jaar. Dat bedrag kan, met dank aan premies en bonussen, oplopen tot 5,65 miljoen. Kaká volgt in Amerika David Beckham op als grootverdiener. Hij verdiende in zijn laatste seizoen als speler van Los Angeles Galaxy 5,1 miljoen euro per jaar.

Kaká houdt Clint Dempsey (Seattle Sounders) achter zich. De international van Team USA komt inclusief bonussen en premies uit op een gage van 5,3 miljoen euro. Michael Bradley (Toronto FC), oud-speler van onder meer sc Heerenveen, AS Roma en tevens international van Amerika, neemt de derde plek in. Hij mag op jaarbasis 5,1 miljoen euro bijschrijven. Twee ton meer dan de Engelse spits van de club uit Canada, Jermain Defoe.