Clasie was dicht bij transfer: Hij liet duidelijk merken dat-ie me wilde hebben
"Ja, dan komen er twijfels: wilde de club me wel écht hebben?

Clasie was dicht bij transfer: "Hij liet duidelijk merken dat-ie me wilde hebben"

01-10-2014 12:32
4

Jordy Clasie erkent dat hij afgelopen zomer heel dicht bij een transfer naar FC Porto was. De middenvelder twijfelde lang, maar koos er uiteindelijk toch voor om zijn contract bij Feyenoord te verlengen.

"Ik stond op een kruispunt: in Nederland heb ik bijna alles gezien en meegemaakt. Na drie jaar Feyenoord en een WK in de benen, leek het inderdaad een logisch moment om te vertrekken", blikt Clasie terug in Voetbal International. "FC Porto meldde zich, bij Feyenoord en bij mij. Het gevoel was goed. Porto, een grote, mooie club in een prachtig land. Ze spelen altijd om de titel en doen standaard mee in de Champions League."

"Dat Bruno Martins Indi er al had getekend, was een voordeel en hun trainer, Julen Lopetegui, nam de moeite met me te komen praten. Hij liet duidelijk merken dat-ie me wilde hebben", vervolgt de international. "Alle voorwaarden waren aanwezig, het was aan de clubs om eruit te komen. Porto bood zes miljoen, een tijdje later nog meer en vervolgens verwaterde het contact."

"Ik voelde het als het ware wegzakken. Ja, dan komen er twijfels: wilde de club me wel écht hebben?" Clasie merkte intussen dat hij het diep van binnen ook wel zag zitten om Feyenoord nog een jaar écht te leiden als aanvoerder. "In de laatste week van de transferwindow kwam Feyenoord met een voorstel en binnen twee dagen waren we eruit."

"Eigenlijk verraste me dat wel. Ik dacht dat Feyenoord me voor een mooi bod wel wilde verkopen, maar blijkbaar vonden ze me te belangrijk. Ook dat deed me wat", besluit de 23-jarige Haarlemmer, die nu tot de zomer van 2018 vastligt.