Ajax dik tevreden getuige vette bonus voor bekritiseerde en zuinige Overmars
Technisch directeur ontvangt bijna vier ton aan toeslag

Ajax dik tevreden getuige vette bonus voor bekritiseerde en zuinige Overmars

15-10-2014 09:01
21

Marc Overmars krijgt van buitenaf veel kritiek op zijn zuinige beleid, maar binnen Ajax is men dik tevreden over het functioneren van de technisch directeur. Dat blijkt uit de vette bonus voor de oud-international, die hoger is dan zijn vaste salaris.

Over het seizoen 2013/14 kreeg Overmars een bonus van 381.000 euro, flink hoger dan zijn jaarwedde van 270.000 euro. Dat schrijft Voetbal International op basis van het jaarverslag dat de Amsterdammers openbaar maakten. Daaruit valt af te lezen dat Ajax goed te spreken is over de resultaten die Overmars geboekt heeft.

Maar van buitenaf klinken andere geluiden. Ajax verkocht afgelopen zomer Daley Blind en Siem de Jong en daar kwam in de ogen van de fans geen adequate vervanger voor terug. Ze moesten het doen met de goedkope Niki Zimling, terwijl het vermogen van de landskampioen tientallen miljoenen bedraagt.

De bonus van Overmars is hoger dan van andere functionarissen. Algemeen directeur Michael Kinsbergen kreeg een toeslag van 155.000 euro, waarmee zijn totale loon op 582.000 euro komt. Financieel directeur Jeroen Slop ontving 38.000 euro premie, maar met zijn normale salaris erbij komt het op 355.000 euro uit.