Wanneer ik bij Ajax veertien dagen niet scoorde, dachten ze dat ik ziek was
Geels: "Wat heeft Kolbeinn Sigthórsson te zoeken op het middenveld van Ajax?"

"Wanneer ik bij Ajax veertien dagen niet scoorde, dachten ze dat ik ziek was"

17-10-2014 08:10
6

Ruud Geels kroonde zich in zijn actieve spelersloopbaan vijf keer tot topscorer van Nederland. De oud-international van Oranje, die uitkwam voor clubs als Feyenoord, Ajax en PSV, ziet met enige verbazing hoe spitsen tegenwoordig steeds minder vaak in de punt van de aanval te vinden zijn.

"Spitsen zakken tegenwoordig veel te ver terug. Wat heeft Kolbeinn Sigthórsson te zoeken op het middenveld van Ajax, waar al genoeg goede voetballers spelen?", vraagt Geels zich hardop af in het Algemeen Dagblad. "Hij loopt daar alleen maar in de weg. Concentreer je op het zestienmetergebied en houd je directe tegenstander ook daar. Elke kans die je krijgt moet een doelpunt zijn."

"Ik had vroeger maar één doel op het veld: doelpunten maken, doelpunten maken, doelpunten maken. Als mijn team er drie maakte, moesten er minstens twee op mijn naam komen. Uiteindelijk speel je toch voor jezelf. Wanneer ik bij Ajax veertien dagen niet scoorde, dachten ze dat ik ziek was. De bevlogenheid waarmee ik hierover kan praten, moeten die jongens ook op het veld hebben."