Gretige Mokotjo waarschuwt Ajax: Ik ben een diesel, ik word steeds energieker
FC Twente-middenvelder wil weer hoofdrol in topper

Gretige Mokotjo waarschuwt Ajax: "Ik ben een diesel, ik word steeds energieker"

17-10-2014 18:34
13

Kamohelo Mokotjo heeft hoge verwachtingen van de topper tegen Ajax van zaterdagavond. De verdedigende middenvelder van FC Twente, die in augustus nog in de belangstelling stond van de Amsterdammer, is er naar eigen zeggen klaar voor om een hoofdrol voor zichzelf op te eisen.

Na zijn komst van PEC Zwolle groeide Mokotjo direct uit tot basisspeler bij FC Twente. "Het voetbal dat bij FC Twente gespeeld wordt vergt veel van mijn lichaam en geest, maar je ziet dat het wordt terugbetaald in de vorm van goede resultaten en persoonlijke optredens", vertelt de Zuid-Afrikaanse international op de clubsite van de Tukkers.

"In de laatste twee wedstrijden dat ik tegen Ajax heb gespeeld, heb ik ze het erg lastig gemaakt. Bij PEC Zwolle zei Ron Jans altijd dat ik een diesel ben. Vooral later in de wedstrijd krijg ik energie, in plaats dat ik moe word, word ik juist energieker. Ik denk dat ik daarom ook belangrijk kon zijn in die wedstrijden tegen Ajax."

"We voelen geen druk, het wordt een opwindende wedstrijd", vervolgde de controleur. "We willen het spel maken en dat geldt ook voor Ajax. Tegen Ajax moet je uiteraard altijd agressief zijn en de duels winnen. Je moet je eigen spel blijven spelen en niet met een verdedigende instelling het veld opgaan. We weten wat ons te doen staat."