'Ik trek het slecht als ik De Boer zijn teksten over Hiddink hoor herhalen'
"Laten we dat een keer accepteren, dat het eens mee of tegen zit"

'Ik trek het slecht als ik De Boer zijn teksten over Hiddink hoor herhalen'

20-10-2014 07:57
14

Willem van Hanegemen snapt weinig van alle kritiek die er de afgelopen periode is geweest op bondscoach Guus Hiddink. In de ogen van de voormalig voetballer moet de opvolger van Louis van Gaal de tijd krijgen.

"Ik trek het slecht als ik bijvoorbeeld Ronald de Boer zijn teksten over Hiddink hoor herhalen. Waar gaat het dan over? Dat hij te oud is, dat hij klaar is, dat hij moet stoppen, dat Ronald Koeman beter is. En dat dan dagen achtereen. Dat wordt een beetje eng. Op basis waarvan concluderen we dat nu ineens?", vraagt De Kromme zich af in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik vond en vind Hiddink nog steeds een hele goede keus op het moment dat hij gekozen werd als bondscoach", schrijft Van Hanegem. "Het enige wat me niet beviel was de constructie waarin meteen vastgelegd werd dat Danny Blind zijn opvolger is. Daar geloof ik niet in, dat gaat altijd mis."

"Danny kan het nooit goed doen", vervolgt De Kromme zijn verhaal. "Als hij afstand neemt van het beleid van zijn baas, wordt hem dat op televisie verweten. Doet hij dat niet, dan wordt hij gelijk met Hiddink afgeserveerd. En iedereen loopt hem nu ook te observeren. Ik hoorde al zeggen dat Blind te weinig doet. Wat een geroddel is het toch allemaal."

"En dan die vergelijking tussen Hiddink en Van Gaal. Louis was vlak voor het WK helemaal nog niet klaar en ging vervolgens weken achtereen aan de slag met zijn internationals. Daarbij heeft hij aardig wat geluk gehad, maar hij presteerde wel, dankzij een continu proces. Hiddink heeft die gasten nu twee keer bij elkaar gehad en het liep niet goed, dat is wel duidelijk. Nu heeft hij de tijd nodig om dat recht te zetten en dat gaat hem lukken."

"Hiddink laten zitten en geen wedstrijd meer verliezen en over twee jaar Europees kampioen worden. Dat kan gewoon. Als het mee zit. En soms zit het tegen. Laten we dat een keer accepteren, dat het eens mee of tegen zit", aldus Van Hanegem.