City hoopt na wegvallen Lampard op Touré: Hij heeft een moeilijke tijd gehad
Duel met Russen cruciaal voor City

City hoopt na wegvallen Lampard op Touré: "Hij heeft een moeilijke tijd gehad"

20-10-2014 18:22

Manchester City moet het in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou stellen zonder Frank Lampard. De middenvelder is niet op tijd fit voor het treffen met de Russen.

De Engelse middenvelder moest zaterdag per brancard van het veld in het competitieduel met Tottenham Hotspur. Hij hield er een dijbeenblessure aan over. Het wegvallen van de middenvelder lijkt echter deels gecompenseerd te worden door de in vorm rakende Yaya Touré, denkt trainer Manuel Pellegrini.

Touré was vorig seizoen een van de uitblinkers aan de kant van Manchester City, maar het verlies van zijn broer heeft hem ook op het veld geen goeds gebracht. "Yaya heeft een moeilijke tijd achter de rug. Maar hij heeft de kwaliteiten om het verschil te maken en wordt met de week beter", aldus Pellegrini.

Het treffen in Moskou is cruciaal voor de Engelse kampioen, die pas één punt pakte en moet winnen om in het spoor van Bayern München en AS Roma te blijven. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld, omdat de UEFA de Russische ploeg heeft gestraft voor racistische uitlatingen van de aanhang.