Veltman kijkt uit naar duel met Barça: Een punt is een stunt hè, tegen Barcelona
"Messi is echt de beste van de wereld, die moeten we ver van ons strafschopgebied houden"

Veltman kijkt uit naar duel met Barça: "Een punt is een stunt hè, tegen Barcelona"

21-10-2014 07:08
1

Joël Veltman staat dinsdagavond voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd op het veld in Camp Nou. De verdediger kijkt uit naar het treffen met een topspeler als Lionel Messi en een ontmoeting met Gerard Piqué. Maar dat is allemaal bijzaak, het belangrijkste is negentig minuten strijden voor een stunt.

Vorig jaar ontbrak Veltman tijdens het Champions League-duel in Spanje door een blessure. Ajax verloor met 4-0, mede door Messi. De Argentijn is weer in vorm, moet Ajax bang zijn? "Laat ik niet zeggen dat de bal rond is. Dat heb ik laatst voor Paris Saint-Germain gezegd. Klonk zó stom. Zeg ik nooit meer. Maar natuurlijk gaan we voor onze kansen. De thuiswedstrijd moet het uitgangspunt zijn voor een stunt. En een punt is een stunt hè, tegen Barcelona."

In Amsterdam lukte het Ajax om de Catalanen bij de keel te grijpen. Kort na rust kreeg Veltman echter de rode kaart en een penalty tegen na het neerhalen van Neymar. "De eerste helft was een droom, de tweede voor mij een nachtmerrie", zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad. "Dat overkomt me nu niet meer. Of ik laat 'm lopen, of ik heb die bal. Ik denk het laatste."

Messi is niet de directe tegenstander van Veltman. "Maar ik zal hem regelmatig tegenkomen." En dan zal de Nederlander denken aan de woorden van trainer Frank de Boer: nooit de eerste beweging maken als verdediger. "Zeker niet bij Messi. Want als dat gebeurt, wipt hij de bal langs je heen en is hij weg. Messi is echt de beste van de wereld. Die moeten we ver van ons strafschopgebied houden."

Na afloop zal Veltman niet naar de Argentijn rennen om zijn shirtje te krijgen. "Sta je in de buurt van Messi en is er de gelegenheid, dan doe je dat, maar het is geen must. Dan heb ik liever het shirt van Piqué. Dat is altijd mijn grote voorbeeld geweest als rechter centrale verdediger."