Cruijff adviseert 'onschuldige' Hiddink: Hij moet agressiever zijn
"Hiddink heeft een cv van hier tot overmorgen"

Cruijff adviseert 'onschuldige' Hiddink: "Hij moet agressiever zijn"

21-10-2014 19:12
12

Johan Cruijff steunt Guus Hiddink. De bondscoach van het Nederlands elftal staat onder druk na de zwakke start in de EK-kwalificatiecyclus, maar blijft na de evaluatie van dinsdag voorlopig aan.

Dat vindt Cruijff een goede beslissing. "Hiddink heeft een curriculum van hier tot overmorgen", vertelt hij aan de NOS. "Je kan niet zeggen dat hij geen ervaring heeft of dat hij niet weet wat hij doet. Hij heeft te maken met een ontwikkeling. Dat zie je bij Jong Oranje en ook bij het Nederlands elftal."

Cruijff vindt dat de 67-jarige bondscoach nog geen blaam treft. "Tegen Italië krijgen ze na tien minuten rood en daarna wordt de bal door de eigen verdediger op de paal gekopt (tegen Tsjechië, red.). Die gaat er dan in. Dan krijgt Hiddink de schuld, maar dat is onzin."

Aan zijn optredens in de pers kan Hiddink nog wel het één en ander verbeteren, vindt Cruijff. "Hij moet agressiever zijn", vindt de eeuwige nummer veertien, die tegelijkertijd niet te ver wil doordrijven. "Je moet respect hebben voor de media, maar je niet laten wegzetten. Ze hebben echt niet zoveel verstand van voetbal."