Ajax past bij me, maar ik droom nog van een transfer naar een topcompetitie
"Er zijn goede opvolgers, maar voorlopig zijn ze nog niet van me af"

"Ajax past bij me, maar ik droom nog van een transfer naar een topcompetitie"

22-10-2014 17:07
6

Niklas Moisander maakte twee jaar geleden de overstap van AZ naar Ajax. Hij zei toen dat die club weleens zijn eindstation zou kunnen zijn, maar de kans lijkt klein dat hij zijn carrière in Amsterdam gaat afsluiten. "Ik droom nog steeds van een transfer naar een topcompetitie."

Begrijp Moisander niet verkeerd: hij heeft het momenteel meer dan goed naar zijn zin. "Bij Ajax heb ik de prikkel gevonden die ik zocht", verklaart de 29-jarige Fin in gesprek met Voetbal International. "Bij AZ ging het me steeds makkelijker af. Ik was aanvoerder, het team draaide goed; maar soms heb je een andere omgeving en hogere eisen nodig om jezelf door te ontwikkelen. Volgens mij is dat gelukt."

Een vertrek in de winter of zomer is echter niet uitgesloten. "Het kan zijn dat ik straks weer behoefte heb aan een nieuwe prikkel. Ik droom nog steeds van een transfer naar een topcompetitie. Maar omdat Ajax zo goed bij me past, zal ik kritisch zijn. Ik ga geen degradatievoetbal spelen in een grotere competitie. Dat trekt me niet en het past niet bij mijn speelstijl. Het moet een mooie club zijn die een centrumverdediger zoekt met voetballend vermogen. Dan zou ik de uitdaging graag aangaan."

Over drie maanden moet er duidelijkheid zijn. "In de winterstop zullen ze bij de club bepalen wat ze willen. Niemand is gebaat bij een situatie waarin ik op de bank terechtkom, dus als de tijd rijp is, gaan we daar rustig over nadenken. Er zit geen druk op, er is wederzijds respect, dus daar komen we vast wel uit. Ajax heeft met Nick Viergever, Stefano Denswil en Jaïro Riedewald goede opvolgers klaarstaan. Maar voorlopig zijn ze nog niet van me af", aldus Moisander, die woensdag nog in verband werd gebracht met Tottenham Hotspur.