Goed en slecht nieuws voor Ajax in aanloop naar Go Ahead: Gaat de goede kant op
"We hopen dat Viktor Fischer over een maand weer een beetje met de groep mee kan trainen"

Goed en slecht nieuws voor Ajax in aanloop naar Go Ahead: "Gaat de goede kant op"

24-10-2014 13:30

Ajax kan zaterdag in het thuisduel met Go Ahead Eagles opnieuw geen beroep doen op Thulani Serero. Verdediger Nicolai Boilesen is wel weer inzetbaar namens de Amsterdammers. Dat meldde trainer Frank de Boer vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie van Ajax.

Serero kampte na het Eredivisie-duel met FC Twente met hamstringklachten en miste eerder het Champions League-duel met FC Barcelona. Ook het treffen met Go Ahead komt te vroeg voor de Zuid-Afrikaan. "Thulani Serero speelt zaterdag nog niet, het gaat wel de goede kant op", sprak De Boer vrijdag. Beter nieuws had de trainer met betrekking tot Boilesen.

De Deense verdediger liep tijdens een interland van Denemarken een hersenschudding op. Boilesen bleef deze week achter in Amsterdam toen Ajax afreisde naar Barcelona, maar is zaterdag wel weer inzetbaar. "Nicolai Boilesen is inzetbaar. De trainingen en tests zijn goed verlopen", aldus de Ajax-trainer, die zich ook boog over de fysieke gesteldheid van Viktor Fischer.

De middenvelder ontbreekt al maanden bij Ajax nadat hij eerder dit jaar een operatie aan zijn hamstring onderging. De Boer hoopt dat Fischer binnen afzienbare tijd zijn opwachting op het trainingsveld kan maken. "We hopen dat Viktor Fischer over een maand weer een beetje met de groep mee kan trainen", zegt De Boer. Een rentree voor de winterstop blijft uitgesloten.

De coach liet weten dat Jong Ajax vrijdagavond versterking krijgt van onder meer Mike van der Hoorn, Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Ruben Ligeon en Richairo Zivkovic. De nummer tien van de Jupiler League neemt het in eigen huis op tegen Jong PSV.