Moeilijke zoektocht naar trainer Jong Oranje: Het zijn toch een beetje ego'tjes
"Van dat idee moeten we in Nederland maar eens afstappen"

Moeilijke zoektocht naar trainer Jong Oranje: "Het zijn toch een beetje ego'tjes"

24-10-2014 14:00
1

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe trainer voor Nederland Onder 21. Cor Pot, die de functie eerder bekleedde, vindt het 'heel jammer' dat Adrie Koster de handdoek in de ring heeft gegooid. "Hij heeft weliswaar veel kritiek gehad, bijvoorbeeld op zijn selectiebeleid, maar vier wedstrijden is natuurlijk een wel heel korte periode."

De vier wedstrijden die Pot noemt gingen allemaal verloren, waardoor Jong Oranje het EK én de Olympische Spelen moet missen. De vraag is nu welke trainer aan een nieuwe periode - met voorlopig vooral oefenwedstrijden - wil beginnen. Pot vindt niet dat de bond een grote naam moet opstappen. "Van dat idee moeten we in Nederland maar eens afstappen", zegt hij tegen Voetbal International.

Die grote namen staan ook niet te springen om Jong Oranje onder handen te nemen. "Het is een leuke baan, maar niet de best betaalde. De grote coaches gaan dus eerst de wijde wereld in", aldus Pot, die het vooral belangrijk vindt dat er iemand komt te staan die goed met jonge jongens en verschillende types kan omgaan. "Het zijn toch een beetje ego'tjes, jongens die op het punt staan om door te stoten naar de top", verklaart hij. "Het zal voor de KNVB hoe dan ook een hele klus worden."