Van de Looi grijpt opnieuw in bij Groningen: ex-Ajacied verliest basisplaats
"Maar ik ga natuurlijk niet vertellen wat de verschillen zijn tussen deze twee"

Van de Looi grijpt opnieuw in bij Groningen: ex-Ajacied verliest basisplaats

24-10-2014 15:16
4

Erwin van de Looi is bij FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar een vaste speelwijze. Voorlopig lukt het de trainer nog niet om zijn elftal vastigheid te bieden, want tegen AZ verandert er opnieuw iets in het team.

Van de Looi gooide vorige week het roer om door het 4-3-3-systeem in te ruilen voor een 4-2-2-2-systeem. Dat verliep echter niet naar wens. Het thuisduel met Excelsior leverde slechts een punt op (1-1) en dat kost Rasmus Lindgren nu zijn plek in het elftal.

De vice-aanvoerder wordt gepasseerd en verliest zijn plek aan Tom Hiariej, die volgens Van de Looi meer complementair is aan Maikel Kieftenbeld. "Maar ik ga natuurlijk niet vertellen wat de verschillen zijn tussen deze twee. Dan weet AZ helemaal hoe wij gaan spelen", citeert RTV Noord de oefenmeester.

Nick van der Velden, die vorige week nog opzien baarde door bij een 1-1 stand de bal hoog te houden, ontbreekt zaterdag. Hij kampt met knieproblemen en wordt vervangen door Jarchinio Antonia. Lorenzo Burnet, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Nick Bakker en Martijn van der Laan zijn in Alkmaar eveneens niet van de partij.