Van Gaal verbaasd: Van Persie is fitter en speelt beter, maar hij scoort minder
"De goals zullen komen, misschien al tegen Chelsea"

Van Gaal verbaasd: "Van Persie is fitter en speelt beter, maar hij scoort minder"

25-10-2014 07:00

Louis van Gaal ziet een opmerkelijk verschil tussen de Robin van Persie die op het WK voor het Nederlands elftal actief was en de Van Persie die hij nu meemaakt bij Manchester United. Nu is de aanvaller fit, waar hij dat tijdens het WK in Brazilië niet was volgens de toenmalige bondscoach.

"Ik denk dat Robin fitter is dan hij lang is geweest en dat hij beter speelt, maar hij scoort minder", zegt Van Gaal in aanloop naar het belangrijke duel met Manchester United. Dit seizoen scoorde de voormalig speler van Feyenoord en Arsenal twee keer in zeven wedstrijden in de Premier League.

"In Brazilië maakte hij vier goals in zes duels, terwijl hij misschien maar voor 80 procent fit was. Maar ik maak me geen zorgen. De goals zullen komen. Misschien al tegen Chelsea. Het is slechts een kwestie van tijd", aldus Van Gaal, die tegen Chelsea met zowel Van Persie als Daley Blind in de basisopstelling begint.

Vorig seizoen kwam Van Persie in alle competities bij elkaar, mede door blessureleed, tot 28 wedstrijden. Daarin was hij achttien keer trefzeker. In zijn eerste seizoen in dienst van Manchester United speelde hij 48 officiële wedstrijden en kwam hij tot dertig doelpunten.