Scorende Heitinga klopt Van der Vaart, 'geluksshirt' Dortmund laat het afweten
Dortmund blijft kwakkelen in Bundesliga

Scorende Heitinga klopt Van der Vaart, 'geluksshirt' Dortmund laat het afweten

25-10-2014 17:21
1

In de Bundesliga blijft Borussia Dortmund teleurstellend presteren. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kon tegen Hannover 96 de indrukwekkende Champions League-zege op Galatasaray geen passend vervolg geven (0-1). John Heitinga was met Hertha BSC te sterk voor het Hamburger SV van Rafael van der Vaart (3-0).

Hertha nam in Berlijn afscheid van de degradatiezone. Dat ging ten koste van Hamburger SV, dat ook onder coach Joe Zinnbauer maar niet op gang wil komen. Het team van trainer Jos Luhukay zegevierde voor eigen publiek met 3-0. De tweede treffer was van Heitinga (zie Vine onder). Aanvoerder Van der Vaart slaagde er onvoldoende in het spel van HSV vorm te geven.

Hij kreeg na een klein uur geel voor een fikse overtreding en werd uiteindelijk gewisseld. Vlak daarna opende Änis Ben-Hatira de score. Ook het effen gele Champions Leagueshirt bracht Dortmund geen geluk in de competitie. Het thuisduel tegen Hannover 96 leverde een nederlaag op: 0-1. De Japanner Hiroshi Kiyotake was de matchwinner. 'BVB' blonk vooral uit in het missen van kansen.

Overige uitslagen Bundesliga:
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 4-5
FC Augsburg - SC Freiburg 2-0
TSG Hoffenheim - SC Paderborn 1-0