In het kort: Robben krijgt rust, blessures teisteren ADO, oud-PSV'er (46) overleden

In het kort: Robben krijgt rust, blessures teisteren ADO, oud-PSV'er (46) overleden

29-10-2014 17:19

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oud-PSV'er Ingesson (46) overleden
Oud-PSV'er Klas Ingesson is woensdag op 46-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn club Elfsborg waar de Zweed tot voor kort werkzaam was als trainer-coach. Ingesson leed al enkele jaren aan kanker. Elfsborg houdt woensdag een herdenkingsbijeenkomst. Ingesson speelde vijftien jaar in verschillende Europese competities. Behalve in Nederland, waar hij in het seizoen 1993-94 voor PSV uitkwam, was de middenvelder actief in Belgie (KV Mechelen), Engeland (Sheffield Wednesday), Frankrijk (Olympique Marseille) en Italie (Bari, Bologna en Lecce). Hij speelde 57 interlands voor Zweden alvorens hij in 2001 zijn loopbaan beëindigde.

Heracles stelt Reekers aan
Peter Reekers maakt vanaf woensdag deel uit van de technische staf van Heracles Almelo. De oud-speler van de club gaat zich vooral met het tweede elftal bezighouden. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma hoopt met de komst van Reekers meer structuur in de spelersgroep aan te brengen. De huidige hekkensluiter van de Eredivisie heeft dit seizoen voor het eerst een selectie van 32 spelers. Dat komt onder meer omdat de samenwerking met Go Ahead Eagles bij het beloftenteam is weggevallen. De bedoeling is dat de club binnenkort vaker met verschillende groepen gaat trainen. Reekers voetbalde negen seizoenen in het eerste elftal van Heracles Almelo.

Robben krijgt rust
Arjen Robben komt woensdag niet in actie met Bayern München. De Nederlandse aanvaller is net hersteld van een blessure en krijgt rust van trainer Pep Guardiola. Robben mist zodoende het bekerduel met Hamburger SV, eerder moest hij ook het duel met Borussia Mönchengladbach aan zich voorbij laten gaan. Guardiola spaart Robben met het oog op het competitieduel met Borussia Dortmund, komend weekend.

Volle ziekenboeg ADO
ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kampt met een volle ziekenboeg. De trainer mist in het Eredivisie-duel met PSV Mitchell Schet, Danny Bakker en Timothy Derijck, terwijl Roland Alberg een twijfelgeval is. "Het blijft even afwachten welke spelers ik aan het eind van de week voor handen heb. Als we bij PSV resultaat willen halen, moeten we 120 procent zijn. Dat geldt ook voor de twijfelgevallen, dus die afweging zal ik gaan maken", zegt Fraser tegen Voetbal International.

Pikante transfer in Brabant in de maak
Grad Damen staat bekend als 'het talent van NAC Breda', maar dat weerhoudt hem er niet van om het bij de grote rivaal Willem II te gaan proberen. De zeventienjarige middenvelder dook dinsdag op bij een oefenwedstrijd van de beloften van Willem II tegen het nationale team van Eritrea (2-1 winst), meldt BN De Stem. Hij stapte enkele weken geleden op bij NAC, omdat hij na zijn debuut in een oefenwedstrijd van de hoofdmacht niet doorstroomde naar de beloftenselectie. Als reden voor zijn vertrek gaf hij op dat NAC 'afspraken niet nakwam'.

FC Utrecht volgt voorbeeld SC Cambuur
In navolging van SC Cambuur met Albert Rusnák krijgt ook FC Utrecht bezoek van een talent van Manchester City. De zeventienjarige Ghanees Yaw Yeboah is deze week in de Domstad op proef, meldt het Algemeen Dagblad. De jeugdinternational is eigenlijk een middenvelder, smaar speelt nu al twee seizoenen als aanvaller. Manchester City is bereid om Yeboah te verhuren.

Maradona in opspraak ontkent
Diego Maradona is afgelopen week in opspraak geraakt omdat hij zijn ex-verloofde Rocio Oliva zou hebben geslagen. De Argentijn ontkent echter dat dat is gebeurd. Hij zegt tegen Clarin dat hij wel een telefoon naar haar heeft gegooid tijdens een woordenwisseling. "Maar ik zweer dat ik haar niet heb geslagen", aldus Pluisje.

Scheidsrechter op het strafbankje
Een bezoek aan een concert van Ed Sheeran komt scheidsrechter Mark Clattenburg duur te staan. Hij mag komend weekeinde geen wedstrijd in de Premier League fluiten, omdat hij zich niet aan het protocol hield. Clattenburg reed in z'n eentje naar het duel tussen West Bromwich Albion en Crystal Palace, zodat hij na afloop snel naar het optreden in Newcastle kon gaan. Vanwege veiligheids- en integriteitsredenen moeten scheidsrechters echter met hun assistenten reizen.