Sprookje Koeman en Pellè gaat maar door: Inderdaad een prachtige goal
"Het is een manier om Europa in te gaan en daar gaan we alles voor doen"

Sprookje Koeman en Pellè gaat maar door: "Inderdaad een prachtige goal"

30-10-2014 01:07
2

Het sprookje van Southampton blijft maar voortduren. De verrassende nummer twee van de Premier League boekte woensdagavond ook in de League Cup succes door Stoke City uit te schakelen. Graziano Pellè was verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Southampton kwam al vroeg op voorsprong door een heerlijke goal van Pellè. "Dat was inderdaad een prachtige goal", zei Ronald Koeman na afloop. "Pellè is een geweldige speler en hij toont zijn kwaliteiten niet alleen door te scoren, maar ook door een aanspeelpunt voor ons te zijn. Beetje bij beetje leren de spelers hoe ze met Pellè moeten spelen. Hij is een geweldige aankoop voor ons."

De Saints kwamen ook op 0-2, maar Stoke knokte zich terug. Uiteindelijk was het Pellè die twee minuten voor tijd profiteerde van een foutje van Erik Pieters en zo de 2-3 kon maken. "Het is uiteindelijk een verdiende zege, we hebben goed gespeeld", oordeelde Koeman. "Vooral voor rust waren we veel beter. Na de pauze toonden zij karakter, maar wij blijven kansen creëren."

Stoke koos er uiteindelijk voor om Peter Crouch in te brengen en er een fysiek gevecht van te maken. "Dat is niet de manier van spelen waar ik van houd, maar dat is Stoke. Het is moeilijk te verdedigen", aldus Koeman, die Crouch vlak voor de winnende goal rood zag pakken. "Daar hadden we wat geluk, maar we hebben deze overwinning wel verdiend. Ik ben blij met de spirit die mijn team heeft laten zien."

Southampton treft in de kwartfinale van de League Cup Sheffield United. "We willen de finale halen en deze prijs winnen. Het is een manier om Europa in te gaan en daar gaan we alles voor doen", besloot de Nederlander.