Suarez maakt indruk met heerlijke assist: 'Elke minuut maakte hij het verschil'
"Hij laat zien beweeglijk en gretig te zijn, net als de rest van de ploeg"

Suarez maakt indruk met heerlijke assist: 'Elke minuut maakte hij het verschil'

30-10-2014 12:53
1

Luis Suarez heeft zich in korte tijd al bewezen voor FC Barcelona-coach Luis Enrique. De Uruguayaan toonde woensdagavond in de strijd om de Catalaanse Super Cup dat zijn lange afwezigheid nauwelijks invloed heeft gehad op zijn ritme.

Enrique genoot van Suarez, die tegen Espanyol (1-1) prachtige dingen liet zien. Uiteindelijk moesten er nog wel strafschoppen aan de te pas komen om de stadgenoot te verslaan. De assist van Suarez op Gerard Pique was om van te smullen. "Luis speelde heel goed. De meeste van zijn acties slaagden. Elke minuut die hij heeft gespeeld heeft hij het verschil gemaakt", reageerde de coach.

"Hij laat zien beweeglijk en gretig te zijn, net als de rest van de ploeg", vervolgde Enrique tegenover El Mundo Deportivo. "We hadden de absolute controle in de wedstrijd. Daar was ik heel blij mee. Dit soort wedstrijden helpt de spelers in het ritme."

Suarez was vier maanden geschorst vanwege het veelbesproken bijtincident op het WK in Brazilië. De voormalig Ajacied mocht alleen in vriendschappelijke duels meedoen. Zaterdag vierde hij zijn rentree in de topper tegen Real Madrid, waarin hij na vier minuten een assist op Neymar leverde. Genoeg voor de winst was dat niet (3-1).