Hij is de beste spits waar ik mee gewerkt heb, Guidetti kan een legende worden
Deila: "Hij heeft nog een lange weg te gaan voor hij de status van Larsson bereikt"

"Hij is de beste spits waar ik mee gewerkt heb, Guidetti kan een legende worden"

31-10-2014 08:06
6

John Guidetti kan nu al niet meer kapot bij Celtic. Net als in het verleden in dienst van Feyenoord, heeft de Zweedse huurling van Manchester City ook in Glasgow de fans binnen een mum van tijd voor zich gewonnen.

De 22-jarige Zweed scoorde in zijn eerste negen wedstrijden in het shirt van Celtic al acht keer. Zijn start in Schotland roept herinneringen op aan zijn tijd in Rotterdam. Ondanks de uitstekende samenwerking uit het verleden, besloot Feyenoord afgelopen zomer de gok niet te wagen met Guidetti. De Zweed kampte de afgelopen jaren met fysiek leed, maar toont bij Celtic aan dat hij alle problemen achter zich heeft gelaten.

Ronny Deila, trainer van Celtic, stelt in gesprek met Sport Times dat Guidetti alles in zich heeft om een legende te worden bij de Schotse topclub. "Hij is de beste spits waar ik mee gewerkt heb. Hij is jong, hij wordt nog veel beter en zal stappen maken. Ik kijk ernaar uit om meer met John te werken", zegt de Noor, die Guidetti vergelijkt met een illustere Zweedse voorganger op Celtic Park.

"John heeft nog een lange weg te gaan voordat hij de status van Henrik Larsson bereikt, maar hij is goed begonnen. Als hij op deze voet door blijft gaan, dan kan John een legende worden bij Celtic. Natuurlijk kan hij dat."