PSV-kenners weten het zeker: Maher moet eruit, maar Cocu passeert Hendrix
Trainer moet knopen doorhakken

PSV-kenners weten het zeker: "Maher moet eruit, maar Cocu passeert Hendrix"

31-10-2014 22:50
15

PSV-trainer Philip Cocu moet voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zaterdagavond moeilijke keuzes maken. Hij heeft met Adam Maher, Andrès Guardado, Georginio Wijnaldum en Jorrit Hendrix namelijk vier middenvelders in vorm tot zijn beschikking, terwijl er maar drie kunnen spelen.

"Hendrix moet spelen. Ik had eigenlijk verwacht dat Jorrit zelfs opgeroepen zou worden voor het Nederlands elftal. Ik vind dat Maher naar de bank moet", vertelt René van der Kerkhof aan Omroep Brabant. Hij krijgt bijval van broer Willy. "Maher is te incidenteel bij het elftal betrokken. De andere drie, Guardado, Wijnaldum en Hendrix hebben meer vermogen."

Thijs Slegers, clubwatcher van VI, verwacht dat Hendrix naar de bank verdwijnt, maar had er zelf voor gekozen om Maher te passeren. "Je moet spelers in hun kracht gebruiken. Jorrit ontwikkelt zich sterk op zijn positie", luidt zijn redenatie. Ook clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad rekent op een reserverol voor Hendrix. "Cocu heeft een aantal keer aangegeven dat Jorrit Hendrix nog wat moeite heeft om drie wedstrijden per week te spelen, dus is het logisch dat hij eruit gaat. Maar het blijft een duivels dilemma."