'Ajax-trainer De Boer bestraft door Winter weggestuurde jeugdinternational Zivkovic'
Spits maakt zich onmogelijk bij Oranje onder negentien

'Ajax-trainer De Boer bestraft door Winter weggestuurde jeugdinternational Zivkovic'

17-11-2014 19:18
4

Richairo Zivkovic werd recent door bondscoach Aron Winter naar huis gestuurd tijdens een oefenperiode van het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar. Bij terugkomst in Amsterdam kreeg de spits ook nog een boete van Ajax-hoofdtrainer Frank de Boer, meldt AD/Sportwereld.

Volgens de berichtgeving werd Zivkovic op zijn gedrag aangesproken door trainer/coach De Boer toen hij zich meldde bij het trainingsveld van de Amsterdamse club. Het aanvallende talent zou zich bij het jeugdige Oranje onmogelijk hebben gemaakt door een gemakzuchtige houding en het herhaaldelijk te laat komen.

Vrijdag kwam Zivkovic nog in actie voor het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar. Oranje kwam niet verder dan een puntendeling tegen Schotland (1-1). De spits werd in de zeventigste minuut vervangen door Pelle van Amersfoort.

In de zomer maakte de pas achttienjarige aanvaller de overstap van FC Groningen naar Ajax. Dit seizoen moest hij vaak genoegen nemen met speelminuten in de Jupiler League met Jong Ajax. Recent maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Amsterdamse club in de KNVB Beker-wedstrijd tegen SV Urk waarin hij direct trefzeker was.