'Een vaste waarde worden was mijn droom, ik weet dat ik een meerwaarde kan zijn'
Van der Laan wil vertrouwen terug betalen

'Een vaste waarde worden was mijn droom, ik weet dat ik een meerwaarde kan zijn'

20-11-2014 22:36

Martijn van der Laan wil snel weer van waarde zijn voor FC Groningen. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van SC Cambuur, stond lange tijd aan de kant met een hardnekkige liesblessure.

"Het gaat de goede kant op, maar of ik zondag al kan spelen tegen PSV moeten we nog even afwachten", zegt Van der Laan tegenover Voetbal International. "Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk spelen, het liefst tegen PSV al. Maar het moet wel verantwoord zijn. Deze blessure was niet te behandelen, dus door middel van trainen en de intensiteit steeds verhogen werk je naar een volledig herstel toe."

Van der Laan heeft inmiddels weer minuten gemaakt: bij de beloften en in een oefenwedstrijd met de eerste selectie. Nu wil hij graag laten zien waarom FC Groningen hem in de zomer voor bijna een half miljoen euro overnam van SC Cambuur. "Ik ben hier ooit vertrokken omdat ik amper aan spelen toekwam, maar een vaste waarde worden van Groningen was altijd mijn droom. En ik weet dat ik hier een meerwaarde kan zijn. In balbezit kan ik écht iets toevoegen aan de ploeg", besluit Van der Laan in gesprek met het weekblad.