Koploper PSV is zéér bescheiden: We willen meestrijden om de titel
Eindhovenaren zondag op bezoek bij FC Groningen

Koploper PSV is zéér bescheiden: "We willen meestrijden om de titel"

21-11-2014 14:45

PSV gaat zondag op bezoek bij FC Groningen en dat gaat de Eindhovenaren maar zelden makkelijk af. De laatste vier jaar wist PSV slechts één keer te winnen in de Euroborg. Phillip Cocu staat met zijn ploeg aan het begin van een zware serie.

"Voor elke ploeg in Nederland geldt dat Groningen-uit een lastige wedstrijd is", vertelt Cocu op de clubsite. "We moeten daarom optimaal gemotiveerd afreizen om een goed resultaat te halen. Tegen de koploper zijn ploegen vaak extra gemotiveerd. Toch vind ik dat de uiteindelijke uitslag meer aan onszelf moet liggen dan aan het spel van Groningen."

In Eindhoven stonden de afgelopen weken maar weinig spelers op het trainingsveld. Dat kwam niet door blessures, maar door de vele afwezige internationals. "Zij zijn door de afgelopen weken weer een ervaring rijker. Het is alleen maar positief dat zij erbij hebben gezeten. Spelers ontwikkelen zich bij hun nationale teams en komen daardoor met meer ervaring terug. Ik ben er blij mee. Het laat zien dat we als PSV goed bezig zijn."

Titelpraat
Tot de winterstop speelt PSV behalve uit bij FC Groningen ook nog thuis tegen Feyenoord en FC Twente. De Eindhovenaren zullen er dus moeten staan. "Met name de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente zijn erg belangrijke en mooie duels. Maar dat geldt net zo goed voor de wedstrijd tegen Groningen. Het is een serie die ons een aardige indicatie geeft van waar we staan, maar allesbepalend is het niet. Er komen nog veel wedstrijden aan."

Over de titel wil Cocu daarom ook nog niet praten. "Natuurlijk hebben we ambitie, maar onze doelstelling ten opzichte van de seizoensstart is niet veranderd. We willen tot de laatste wedstrijd meestrijden om de titel. De overtuiging binnen de groep is groot. Maar een titel win je niet zomaar. Daar moet je een heel lange tijd constant voor presteren. Dat is waar we ons op dit moment op concentreren."