Mourinho lacht om geruchten: Op welke Mickey Mouse-website heb je dat gelezen?
"Ik vertel jullie mijn waarheid: op mijn bureau liggen nul aanbiedingen"

Mourinho lacht om geruchten: "Op welke Mickey Mouse-website heb je dat gelezen?"

21-11-2014 15:10

Tien jaar lang was hij eerste doelman van Chelsea, maar dit seizoen blijft de rol van Petr Cech beperkt tot het scherp houden van Thibaut Courtois. In Engeland werd gemeld dat de ontevreden Tsjech daarom op een transfer aasde, maar daar is volgens José Mourinho geen sprake van.

AC Milan, Paris Saint-Germain, Liverpool en Real Madrid werden al met Cech in verband gebracht, terwijl Arsenal zelfs al een akkoord in handen zou hebben. Mourinho reageerde echter op geheel eigen wijze toen hij een journalist van Sky Sports de namen van de geïnteresseerde clubs noemde.

"Vertel jij me dat? Of vraag je me dat?", repliceerde hij. "Op welke Mickey Mouse-website heb je dat gelezen, op welke Mickey Mouse-blog? Op dit moment rijst transfernieuws als paddestoelen uit de grond. Elke dag, elke minuut, elke seconde."

"Ik vertel jullie mijn waarheid: op mijn bureau liggen nul aanbiedingen - en als het bestuur er zou hebben ontvangen, worden die normaal gezien naar mij doorgestuurd. Nul", benadrukt de Portugees, die nog niet van een vertrek van Cech uitgaat. Het is echter een publiek geheim dat de goalie ontevreden is over zijn rol op Stamford Bridge.

"Op dit moment is Cech nog altijd onze doelman. Hij ligt nog twee jaar onder contract, is een fantastische prof en bij hem primeert het teambelang op zijn eigen belangen. Hij heeft bovendien nog geen enkele keer op mijn deur geklopt om te zeggen dat hij weg wil of om aan te kondigen dat hij dat voorstel wil aanvaarden. Dat is mijn waarheid", aldus Mourinho, die uit respect voor Cech eventueel wel aan een transfer wil meewerken.