Ajax-huurling terug in Deventer: Winnen we, dan kunnen we omhoog kijken
"Ik denk dat wij het spel moeten maken en dat is geen probleem"

Ajax-huurling terug in Deventer: "Winnen we, dan kunnen we omhoog kijken"

21-11-2014 15:23

Het is nog onzeker of Marnix Kolder zaterdag bij Go Ahead Eagles kan spelen in het duel met NAC Breda. De aanvoerder van de ploeg uit Deventer heeft last van een ribspiertje en ondergaat zaterdagochtend een laatste test.

Trainer Foeke Booy kan zaterdag wel weer beschikken over Lesly de Sa. De Ajax-huurling was bijna drie maanden afwezig door een rugblessure, maar is tot tevredenheid van Booy weer inzetbaar. "Lesly heeft erg hard gewerkt en traint al weer anderhalve week vol met de groep", zei de coach vrijdag.

Ook Fernando Lewis en Sander Duits zijn er zaterdag weer bij. Lewis kampte met maagklachten, terwijl Duits was geschorst. Deniz Türüc is tegen NAC nog geschorst. Het duel met de Bredanaars is belangrijk voor de Eagles. "Winnen we, dan kunnen we omhoog kijken", aldus Booy. "Daar gaan we voor." Go Ahead is de huidige nummer vijftien, NAC volgt op plek zestien. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten. De belangen zijn dan ook groot.

"Voor beide teams. Ik denk dat wij het spel moeten maken en dat is geen probleem, omdat wij dat ook graag willen. We moeten en kunnen ook geduld opbrengen, als dat moet. Net als de laatste wedstrijden gaan we ervanuit dat we met overtuiging en volop daadkracht de wedstrijd in gaan. Ik ben zeer tevreden over de teamgeest, die jongens willen werken voor elkaar en doen alles om een ander te helpen. De hele selectie groeit", aldus Booy.