Specialist dient zich aan bij Ajax: Na de training raak ik een bal of vijftig
Van Rhijn traint op vrije trappen

Specialist dient zich aan bij Ajax: "Na de training raak ik een bal of vijftig"

21-11-2014 16:43
5

Ricardo van Rhijn houdt zich bij Ajax niet alleen bezig met het verdedigen. De rechtsback neemt na elke training de tijd om zijn rendement uit vrije trappen naar een hoger niveau te tillen.

Eerder dit seizoen liet Van Rhijn in een belangrijk duel zien succesvol te kunnen zijn vanuit vrije trappen. In de wedstrijd tegen Feyenoord zorgde hij met een rake vrije bal voor de enige treffer van de middag (0-1). "Ik weet van mezelf dat ik altijd wel een redelijke trap heb gehad", aldus Van Rhijn tegenover AT5.

 Maar sinds ik bij het eerste zit, waren er eigenlijk altijd andere die de vrije trappen namen", vervolgt de mandekker, die na de blessure van Lasse Schöne een plekje opschoof in de pikorde. "Het is echt een kans, dus je moet het goed onderhouden. Dit is iets wat je je hele carrière lang moet blijven oefenen."

"Na de training blijf ik meestal wel een kwartier of een half uur lekker trappen. Dan raak ik een bal of veertig, vijftig. En van alle tien trappen moeten er zeker zeven of acht richting goal verdwijnen", besluit Van Rhijn.