Feyenoord komt in eigen huis goed weg: Je moet je afvragen of dat slim was
"De rode kaart was natuurlijk doorslaggevend"

Feyenoord komt in eigen huis goed weg: "Je moet je afvragen of dat slim was"

23-11-2014 01:09

Niemand dichtte FC Dordrecht zaterdag een kans toe, maar de ploeg van Ernie Brandts startte op bezoek bij Feyenoord toch zonder al te veel respect aan het duel in De Kuip. De Schapenkoppen konden zelfs tot vijf minuten voor tijd op de been blijven.

Uiteindelijk werd een rode kaart voor Marvin Peersman en de openingstreffer van Jens Toornstra Dordt fataal. Trainer Ernie Brandts was desondanks opgetogen. "Ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. De rode kaart was natuurlijk doorslaggevend", zei hij na afloop tegen RTV Rijnmond.

Brandts begreep niet helemaal wat Peersman bezielde toen hij op de middenlijn Toornstra neerhaalde. "Je moet je afvragen of het slim was om op die plek een sliding te maken. Feyenoord gooit daarna een extra aanvaller erbij en dan weet je dat het eenrichtingsverkeer wordt."

Verrast door het aardige optreden van zijn ploeg was de oefenmeester niet. "We hebben twee weken goed kunnen trainen en Feyenoord goed geanalyseerd. Je moet natuurlijk proberen om een doelpunt te maken, maar soms moet je alles in dienst stellen om de nul te houden. Dat is helaas niet gelukt. We hebben wel goed georganiseerd gespeeld en goed verdedigd."