PSG-coach neemt het op voor pupil en ziet tweetal afhaken voor 'Ajax'
Blanc kan niet over tweetal beschikken

PSG-coach neemt het op voor pupil en ziet tweetal afhaken voor 'Ajax'

24-11-2014 15:14
1

In aanloop naar de Champions League-confrontatie met Ajax heeft Laurent Blanc een lans gebroken voor David Luiz. De coach van Paris Saint-Germain is blij met de Braziliaan, die in de media nogal eens wat kritiek krijgt op zijn spel.

Luiz kwam afgelopen zomer over van Chelsea en wisselt sterke wedstrijden af met hele matige. Blanc is echter blij met de verdediger. "Hij is een veelzijdige speler met veel kwaliteiten", aldus de coach op de persconferentie. "Hij is geen typische verdediger. Zijn fysieke gesteldheid is goed, technisch is hij een zes of een acht en hij kan bovendien aanvallend zijn steentje bijdragen."

Ook Javier Pastore kon op complimenten van Blanc rekenen. "Javier is een jongen met veel individuele kwaliteiten. Dat heeft hij al zijn sinds zijn aankomst laten zien. Dit seizoen heeft hij door een goede voorbereiding vertrouwen opgedaan. In Metz scoorde hij afgelopen vrijdag een belangrijk doelpunt (2-3 winst PSG, red.)."

Of het tweetal dinsdag in de basis begint tegen Ajax is afwachten. Blanc kan tegen de Amsterdammers in ieder geval geen beroep doen op Marco Verratti en Yohann Cabaye.