Enrique verwacht nieuwe vormdip voor Barcelona: Het zou naïef zijn
Barça-coach wil thuisvoordeel afdwingen in de Champions League

Enrique verwacht nieuwe vormdip voor Barcelona: "Het zou naïef zijn"

24-11-2014 20:58
1

FC Barcelona begon het voetbalseizoen met een vrijwel perfecte reeks in de Primera División, maar incasseerde achtereenvolgens tegen Real Madrid (3-1) en Celta de Vigo (0-1) nederlagen. Coach Luis Enrique verwacht niet dat een incidentele misstap betrof.

"Gedurende het seizoen gaan we opnieuw een moeilijke periode doormaken", vertelde Enrique in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Barça won afgelopen weekend nog met 5-1 van Sevilla. "Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar het zou naïef zijn om te veronderstellen dat het niet opnieuw gaat gebeuren. Hoewel dat soort momenten grote teams schade toebrengen, is het onderdeel van een proces."

Barça is al zeker van overwintering in het Europese miljoenenbal en richt zich nu op de groepswinst. "We verwachten op Cyprus een vergelijkbare wedstrijd als de voorgaande keer, dus een gecompliceerde. We hebben de punten nodig om bovenaan te eindigen en dat willen we graag om het thuisvoordeel in de volgende ronde af te dwingen. APOEL is daarom onze volgende horde."

De 44-jarige oefenmeester heeft alle vertrouwen in zijn voorhoede. "Neymar, Messi en Suarez presteren goed. Vorig seizoen speelden Leo en Neymar samen, nu wachten we op Suarez. Hij speelt in Barcelona heel anders als spits. Maar het seizoen duurt nog lang en we moeten afwachten in hoeverre dat zich blijft ontwikkelen."