Van Rhijn spreekt klare taal: We zijn nu verplicht te winnen van APOEL
Ajacied wil door naar de Europa League

Van Rhijn spreekt klare taal: "We zijn nu verplicht te winnen van APOEL"

26-11-2014 11:52
4

Ricardo van Rhijn vindt Ajax 'niet goed genoeg' als de club er niet in slaagt APOEL Nicosia over de knie te leggen. Op 10 december volgt in de Amsterdam Arena de cruciale wedstrijd tegen de Cyprioten, die van Ajax moeten winnen om door te stromen naar de Europa League.

"Ik vind dat we nu verplicht zijn te winnen van APOEL, zeker thuis. Als dat niet lukt, zijn we gewoon niet goed genoeg", zegt Van Rhijn na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain (3-1) tegenover NUsport. "Het was niet nodig om te verliezen in Parijs. We kregen de ruimte om te voetballen en dat hebben we bij vlagen ook heel goed gedaan. We werden alleen niet echt vaak gevaarlijk en uiteindelijk staat er wel 3-1 voor PSG op het scorebord. Weer geen winst in de Champions League, nog steeds niet."

"Dan doe je toch iets niet goed", vervolgt Van Rhijn, die met Ajax na de nederlagen tegen FC Barcelona opnieuw tegen een grote tegenstander onderuit ging. "Het besef is er meer dat we het ook in de grote Champions League-wedstrijden moeten en kunnen laten zien. En dan is het nog altijd niet vlekkeloos. Op bezoek bij Barcelona was het voor een groot gedeelte zelfs echt ondermaats, maar het besef dat we het kunnen is er wel. En dan zie je dat we ook in Parijs heel aardig kunnen ballen."