Guardado bezorgt Cocu hoofdbrekens in belangrijke week voor PSV
Mexicaan kan weer spelen

Guardado bezorgt Cocu hoofdbrekens in belangrijke week voor PSV

26-11-2014 21:51

PSV kan donderdag in de Europese ontmoeting met Estoril beschikken over Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder is - veel sneller dan in eerste instantie werd verwacht - hersteld van de enkelblessure die hij zondag opliep bij FC Groningen (1-1).

Guardado trainde woensdag voluit mee in het regenachtige Portugal, waar PSV aan een gelijkspel voldoende heeft om te overwinteren in de Europa League. De vrees bestond dat de Mexicaan er enkele weken uit zou liggen, nadat hij in de Euroborg met een op het oog vervelende enkelblessure uitviel. Na een scan bleek de schade mee te vallen.

Het is nog wel de vraag of Phillip Cocu risico wil nemen met Guardado. De trainer van PSV beschikt met Jorrit Hendrix over een goed alternatief en heeft Guardado bovendien zondag hard nodig in de topper tegen Feyenoord.

Jetro Willems, die net als de Mexicaanse middenvelder geblesseerd uitviel in Groningen, kan eveneens gewoon spelen tegen Estoril. De linksback deed zonder problemen de hele training mee in het stadion van Estoril, dat bij bij lange na niet is uitverkocht. Slechts 2500 van de 8000 beschikbare kaarten zijn verkocht.