Groep D: Arsenal opent deur naar achtste finales, Sneijder druipt vernederd af

Groep D: Arsenal opent deur naar achtste finales, Sneijder druipt vernederd af

26-11-2014 22:34

De kaarten in groep D van de Champions League zijn geschud. Arsenal won woensdagavond met 2-0 van Borussia Dortmund is net als de Duitsers zeker van de achtste finale. Anderlecht stelde Europese overwintering veilig ten koste van het zwakke Galatasaray en Wesley Sneijder.

Arsenal toverde weer eens een lachje op het gezicht van trainer Arsène Wenger. De Londense club versloeg Borussia Dortmund in het Emirates Stadium met 2-0 en volgde de Duitsers daardoor naar de laatste zestien in de Champions League.

Yaya Sanogo, al na twee minuten, en Alexis Sánchez scoorden. Beide keren was Santi Cazorla belangrijk in de voorbereiding. Het duel werd overigens ontsierd door een waslijst aan blessures bij beide ploegen.

Anderlecht - Galatasaray
Anderlecht gaat als vertegenwoordiger van groep D door in de Europa League. Dat ging ten koste van Galatasaray: 2-0. De kostbare openingstreffer kwam op naam van Chancel Mbemba.

Wesley Sneijder, de Nederlandse aanjager van de Turkse ploeg, had daarvoor een vrije trap rakelings naast het Belgische doel zien vliegen. In de slotfase zorgde Mbemba voor de beslissing in Brussel. Galatasaray eindigde het duel met tien man door een domme rode kaart voor Selçuk Inan.