Flink veel bezwaar tegen voorstel van KNVB, Feyenoord vindt plan oneerlijk
Unieke situatie in Nederland

Flink veel bezwaar tegen voorstel van KNVB, Feyenoord vindt plan oneerlijk

27-11-2014 10:59
4

De KNVB hoopt op korte termijn de nieuwe voetbalpiramide te kunnen invoeren, maar het is nog maar de vraag of dat lukt. Uitgerekend de Eredivisie-clubs hebben flink veel bezwaar tegen het voorstel van de voetbalbond, meldt Voetbal International.

De KNVB wil een doorstroming tussen het betaald voetbal en de amateurs creëren door onder de Jupiler League een nieuwe landelijke divisie te introduceren. En waar het eerder de amateurs waren die zich verzetten, zijn het nu de Eredivisie-clubs die in opstand komen. 

De verenigingen vrezen voor extra kosten, omdat de beloftenteams in de nieuw te vormen competitie moeten gaan concurreren met topamateurs. Daarvoor zijn grotere selecties nodig en dat brengt kosten met zich mee. Bovendien moeten de beloftenteams op dezelfde speeldag spelen als het eerste elftal, wat bij een smalle selectie en/of blessureperikelen voor personele problemen zorgt.

Feyenoord
Bij Feyenoord is men ook niet over het voorstel te spreken. De Rotterdammers moeten hun beloften eveneens in de landelijke divisie laten instromen. In Rotterdam vindt men echter dat zij net als FC Twente, PSV en Ajax in de Jupiler League moeten kunnen instromen, aldus het weekblad.

Unieke situatie
De KNVB is al sinds de jaren negentig bezig om ervoor te zorgen dat Nederland niet meer het enige land is waar niet uit de Eerste Divisie gedegradeerd kan worden. Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal op dinsdag 2 december wil de bond over het voorstel stemmen.