Feyenoord-defensie blijft onpasseerbaar: Ik let niet op grote namen
Kongolo en Feyenoord houden net opnieuw schoon

Feyenoord-defensie blijft onpasseerbaar: "Ik let niet op grote namen"

28-11-2014 08:00
5

Voor de zesde keer op rij slaagde Feyenoord er donderdagavond in om het doel schoon te houden. Onder meer dankzij een solide optreden van Terence Kongolo werd Sevilla op afstand gehouden (2-0). De verdediger erkent dat het vertrouwen groeit binnen de Rotterdamse ploeg.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

"Zijn we door, ja?". De uitslag tussen Rijeka en Standard Luik (2-0) was nog niet aangekomen bij Kongolo en daarom stelde de centrale verdediger - eenmaal aangekomen in de mixed-zone - ietwat aarzelend de hamvraag aan de aanwezige pers. "Ik wilde geen risico nemen”, grijnsde Kongolo nadat hij bevestiging had gekregen van onder meer VoetbalPrimeur. "Dit is een mooie overwinning. Verwacht het onmogelijke zeg ik altijd."

Jens Toornstra en Karim El Ahmadi bezorgden het Legioen uiteindelijk veel vreugde, maar het solide optreden van de Feyenoord-defensie was minstens zo belangrijk. "Het vertrouwen groeit in ons team”, aldus Kongolo, die onder meer voormalig Arsenal- en Real Madrid-speler José Antonio Reyes in bedwang hield. "Het waren grote namen waar we tegen speelden, maar ik let daar eigenlijk niet zo op. Het maakt mij niet uit tegenover wie ik sta."

Dat de volgende wedstrijd van Feyenoord op bezoek bij PSV is, laat Kongolo dan ook ijskoud. "Deze wedstrijd geeft ons extra vertrouwen voor de volgende. Verdedigend moeten we weer net zo goed staan als tegen Sevilla."