Niemand heeft dit ooit geweten, maar het heeft me nooit los kunnen laten
"Hij is de meest bijzondere persoon die ik ooit ben tegengekomen"

"Niemand heeft dit ooit geweten, maar het heeft me nooit los kunnen laten"

30-11-2014 21:10
4

Gianni Zuiverloon denkt altijd met genoegen terug Christian Gyan. De verdediger zorgde in zijn tijd bij Feyenoord ervoor dat Zuiverloon beloond werd voor zijn inzet op de trainingen. Een moment dat Zuiverloon niet snel zal vergeten.

"Dit is nog nooit naar buiten gekomen, maar nu kan het geen kwaad", begint de vleugelverdediger tegenover Voetbal International. Mijn doorbaak als achttienjarig jochie bij Feyenoord heb ik voor een belangrijk deel aan Gyan te danken. Ik kreeg als talent bij Ruud Gullit de kans, mocht meetrainen en op een gegeven moment kreeg ik als rechtsback speelminuten. Gyan was de eerste man op die positie, alleen had hij nog weleens een blessure."

"Ik weet nog dat ik een week zó goed trainde, echt alles lukte. Maar Gyan was ook fit, dus hij zou spelen. Daar was geen twijfel over mogelijk. Totdat Gyan naar me toekwam na de laatste training. 'Gianni, ik heb deze week zo genoten van jou, jij verdient het om te spelen en dat ga jij doen ook, ik zeg wel dat ik een beetje last heb van mijn knie'. Ik wist niet wat ik hoorde."

"Vervolgens liep hij naar Gullit, trok een moeilijk gezicht en greep naar zijn knie", vervolgt Zuiverloon zijn verhaal. "De trainer zei vervolgens dat ik zou gaan spelen, omdat Gyan geblesseerd was. Niemand heeft dit ooit geweten, maar het heeft me nooit los kunnen laten. Die warmte en het karakter om een ander iets te gunnen, ook al gaat het ten koste van jezelf. Ik krijg er nu nog kippenvel van. Hij is de meest bijzondere persoon die ik ooit ben tegengekomen."