Gigantische Ajax-miskoop: Het klopt, ik zoek een nieuwe club
Verdediger kwam door politieke oorzaken op de bank onder Jol

Gigantische Ajax-miskoop: "Het klopt, ik zoek een nieuwe club"

04-12-2014 09:33
17

Thimothée Atouba, een van de grootste miskopen in de geschiedenis van Ajax, is op zoek naar een nieuwe club. De linksback uit Kameroen stond tot afgelopen zomer onder contract bij UD Las Palmas.

Bij de club uit de Spaanse Segunda Division kwam Atouba vorig seizoen tot drie wedstrijden. In alle drie werd hij voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald. De 32-jarige Kameroener tekende in 2009, toen Martin Jol trainer van Ajax was, een contract in de Arena. Verder dan negentig minuten in de Eredivisie kwam hij niet. Die speelminuten maakte hij in de wedstrijd tegen PSV (4-3).

"Het klopt, ik zoek een nieuwe club", vertelt Atouba desgevraagd in BILD. "Sinds de zomer speel ik niet meer voor Las Palmas. Tot op heden is er nog geen nieuwe club voorbij gekomen." Atouba stond van 2005 tot 2009 onder contract bij Hamburger SV. In de Noord-Duitse stad was hij overigens wél populair onder de aanhang. In zijn eerste twee seizoenen was hij een vaste waarde bij HSV.

"Het was een foute beslissing om bij Ajax te tekenen", zei Atouba overigens na zijn vertrek uit Amsterdam. "Ik heb twee jaar stilgestaan, onder andere door blessures. Zelfs mijn plek in het nationale team ben ik kwijt”, aldus de verdediger, die al na één wedstrijd uit beeld verdween. "Ik kreeg als antwoord dat daar politieke redenen aan ten grondslag lagen. Politieke redenen, ja. Ik snapte niet wat hij (Jol, red.) daarmee bedoelde. Nog steeds niet."