De Tien: spelers met de meest memorabele juichmomenten

De Tien: spelers met de meest memorabele juichmomenten

15-12-2014 10:10

Van Peter Crouch die de robot doet, tot Roger Milla die bij de cornervlag staat te dansen: door de jaren heen zijn er tal van voetballers geweest die in extase de meest unieke juichmomenten tot ons brachten. Dan rijst natuurlijk de vraag: welke zijn het meest memorabel? Vandaag een overzicht van juichmomenten die ons het meest zijn bijgebleven. 

Eric Cantona - Dat doe ik even
Bij het juichen van Eric Cantona (48) kun je alleen maar denken: wat een baas. In de wedstrijd tegen Sunderland in 1996 deed de Fransman twee memorabele dingen: een magistrale lob en het vieren alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Als je een speler bent van het kaliber Cantona, kun je eigenlijk ook niet veel anders.

 

Filippo Inzaghi - Een en al passie
Als echte goalgetter was Filippo Inzaghi (41) de man die zich na elke goal compleet liet gaan. Het maakte niet uit tegen welke tegenstander, Inzaghi vierde elk doelpunt alsof het de finale was en hij hoogstpersoonlijk de winnende treffer erin schoot. In de Champions League-finale van 2007 tegen Liverpool, was Inzaghi verantwoordelijk voor de openingstreffer (2-1 winst). De wijze waarop hij dat doelpunt vierde was typerend voor al zijn doelpunten.

Robbie Fowler - Snuiven maar
In een beladen wedstrijd tussen Liverpool en Everton maakte Robbie Fowler (39) een onuitwisbare indruk door na zijn benutte strafschop denkbeeldig de achterlijn op te snuiven. Fowler beweerde later dat deze doelpuntenviering gericht was tegen de fans van Everton die hem vals hadden beschuldigd van drugsgebruik.

 

Dennis Bergkamp - Dennis Bergkamp!
Zeg je Dennis Bergkamp (45), dan zal de naam Jack van Gelder en het land Argentinië al snel volgen. Bergkamp heeft in zijn voetbalcarrière natuurlijk tal van schitterende doelpunten gemaakt, maar die tegen Argentinië behoort toch wel tot een van de uitschieters. Na een schitterende pass van Frank de Boer schoot Bergkamp ons, na een lekkere passeerbeweging, naar de halve finale van het WK '98. Kippenvel.

Marco Tardelli - Rennen, rennen en nog eens rennen
Als je het over extase hebt, dan mag de juichende sprinter Marco Tardelli (60) zeker niet ontbreken. De Italiaan scoorde in de WK-finale van '82 tegen West-Duitsland (3-1 winst) en bracht daarmee mede zijn land de wereldtitel. De sprint die Tardelli na zijn doelpunt maakt, is er een waar alle emotie vanaf druipt en waar je als voetballiefhebber echt van kan genieten. Ren, Tardelli! Ren! 

Bebeto - Ik ben papa
Dit is zeer waarschijnlijk een moment waar wij Nederlanders met gemengde gevoelens op terugkijken. Want alhoewel Bebeto (50) op een zeer ludieke wijze zijn doelpunt vierde en daarmee de lachers op zijn hand kreeg, was het wel een doelpunt tegen het Nederlands elftal in de kwartfinale op het WK van '94 (3-2 verlies). Desalniettemin een mooi gebaar van de Braziliaan die een paar dagen voor deze wedstrijd vader was geworden.

Jimmy Bullard - Zitten en luisteren
Ben je gek van FIFA, dan komt deze move van Jimmy Bullard je ongetwijfeld bekend voor. In een wedstrijd tussen Manchester City en Hull City (2009: 1-1) bracht Bullard, na de gelijkmaker, een ode aan coach Phil Brown door een viering te doen waarbij alle spelers corrigerend werden toegesproken. Brown had zijn spelers namelijk een seizoen eerder nog op de vingers getikt na de kansloze nederlaag tegen, eveneens, Manchester City (5-1). Een mooi gebaar!

Roger Milla - Dansje bij de cornervlag
Het juichmoment van Roger Milla (62) mag natuurlijk niet ontbreken. De Kameroener behoorde tot een van de eerste Afrikaanse sterren die aanwezig waren op een internationaal eindtoernooi. In 1990, tijdens de wereldkampioenschappen in Italië, rende Milla na een doelpunt naar de cornervlag om daar vervolgens een heerlijk dansje te doen. Misschien kunnen wij Milla ook wel zien als de grondlegger voor alle gekke doelpuntenvieringen die sindsdien voorbij zijn gekomen. (te zien vanaf 1:45)

Boudewijn Zenden - Doe maar niet
Ouch! In het kader 'dat werkt op de lachspieren' hebben wij ook nog Boudewijn Zenden (41). Dat niet alle Nederlanders even soepel in de heupjes zijn, wordt maar weer eens haarfijn onderstreept met de onderstaande dance moves van de voormalig international. Zenden schoot de bal niet eens zelf in het doel, maar besloot om toch maar even in te haken bij doelpuntenmaker Asamoah Gyan. Had hij beter niet kunnen doen.

Stjarnan F.C. - 'The Catch of the Day'
Waarschijnlijk heb je dit onderstaande moment wel eens voorbij zien komen. Was het niet op het nieuws, dan wel op Facebook of Twitter. In de IJslandse competitie bliezen de mannen van Stjarnan F.C. de term 'creatieve doelpuntenvieringen' op indrukwekkende wijze nieuw leven in. Na een benutte strafschop is te zien hoe de doelpuntenmaker uitbeeldt hoe hij een vis probeert te vangen. De medewerking van zijn teamgenoten daarbij is in één woord ge-wel-dig.