Zivkovic breekt eindelijk de ban bij Ajax: Een heerlijk moment, heel mooi
"Dat was heel mooi"

Zivkovic breekt eindelijk de ban bij Ajax: "Een heerlijk moment, heel mooi"

14-12-2014 20:06
3

Richairo Zivkovic heeft een droomweek achter de rug bij Ajax. In vier dagen tijd maakte hij zijn debuut in de Champions League én mocht hij voor het eerst opdraven in de Eredivisie.

De achttienjarige aanvaller mocht de laatste vijf minuten als vervanger van Arek Milik meedoen in de gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-1). "Het was wederom een heerlijk moment", aldus Zivkovic, die niet scoorde, tegenover AT5 over zijn debuut.

Het hoogtepunt blijft echter zijn eerste optreden in de Champions League, woensdag tegen APOEL Nicosia. "Als klein kind droom je ervan om in de Champions League te spelen. Uiteindelijk mocht in vijf minuutjes meedoen en dat was heel mooi."

De week van Zivkovic begon maandag met twee goals voor Jong Ajax tegen RKC Waalwijk. Met de hoofdmacht won hij met 3-1 van Utrecht, maar heel overtuigend ging dat niet. "We controleerden de wedstrijd", countert het talent. "We maakten 2-0 en daarna scoren zij uit het niet een goal. Ze waren helemaal niet gevaarlijk. In de tweede helft drukken we niet door maar maken wel de derde. Daarna zijn we niet meer in gevaar gekomen."