Real geeft Mexicanen geen schijn van kans en bereikt WK-finale eenvoudig
Ronaldo scoort niet in halve finale tegen Cruz Azul

Real geeft Mexicanen geen schijn van kans en bereikt WK-finale eenvoudig

16-12-2014 22:20
2

Real Madrid heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het WK voor clubteams. Tegen het Mexicaanse Cruz Azul wist de formatie van coach Carlo Ancelotti een duidelijke uitslag neer te zetten: 0-4.

Ancelotti voorspelde aan de vooravond van deze krachtmeting een lastige opdracht voor zijn manschappen. De Italiaan wilde niets weten van onderschatting en liet de sterkste mogelijke elf starten, dus met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Het was evenwel een verdediger die de ban na een kwartier wist te breken. Sergio Ramos profiteerde van een fout van de Cruz Azul-doelman en kopte raak.

Rond de rust wist Real het krachtsverschil definitief in cijfers om te zetten. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft zorgde Bale voor de tweede treffer, net na de hervatting zorgde Karim Benzema voor de derde. Het was uiteindelijk spelmaker Isco die de Madrileense euforie wist te belonen met een extra doelpunt.

Real speelt komende zaterdag de finale op Marokkaanse bodem. Tegenstander is dan het Argentijnse San Lorenzo of het Nieuw-Zeelandse Auckland City FC, die elkaar woensdag treffen.