Italiaanse vedette speelt onder voormalig Roda JC'er: Eén groot toneelstuk
"Overal waar hij komt, loopt één van die jongens voor en de ander achter hem"

Italiaanse vedette speelt onder voormalig Roda JC'er: "Eén groot toneelstuk"

17-12-2014 18:56

Harm van Veldhoven was jarenlang trainer van Roda JC, maar heeft nu dagelijks te maken met spelers van een andere statuur. Alessandro Del Piero staat onder contract bij de Delhi Dynamos, de club van de Nederlandse/Belgische coach.

Del Piero is de grote vedette in India, zo blijkt uit alles. De Italiaan wordt elke minuut van de dag vergezeld door twee bodyguards. "Overal waar hij komt, loopt één van die jongens voor en de ander achter hem. Dat zorgt best voor hilarische taferelen soms. Bukt hij zich plots om een veter te binden, staat alles rond hem stil. Het is wat, hoor", vertelt Van Veldhoven aan Sportmagazine.

De aparte status van Del Piero was een tijdje niet goed voor het groepsgevoel. De voormalige ster van Juventus ging aanvankelijk apart naar de training, samen met een zaakwaarnemer, fysiotherapeut én fotograaf. Van Veldhoven knoopte een gesprek aan met zijn speler. "Bleek dat hij vroeger ter plekke wilde zijn om zich eerst nog uitgebreid te laten masseren. Geen probleem, heb ik hem gezegd: jij rijdt met ons mee en dan begint de training maar tien minuten later. Wij wachten wel. Het was opgelost."

"Eén op één is hij de kwaadste niet", aldus de trainer. "Maar het is die entourage. Er zit een heel bedrijf achter die jongen. Eén groot toneelstuk is het. Je kunt dan wel een beetje een acteur zijn, maar er moet wel een film gedraaid worden ook. Daar sta ik dan voor. Verving ik hem eens, zag ik prompt in mijn rug die makelaar aan de bank staan. Zei hij me achteraf: 'Jij beschadigt zijn imago'. Nou, heb ik hem gezegd: ik wil winnen. Het is niet makkelijk soms."