Robben bedolven onder reacties: Heel succesvol, dat waren er behoorlijk wat
"Als je daar tussen mag staan..."

Robben bedolven onder reacties: "Heel succesvol, dat waren er behoorlijk wat"

17-12-2014 20:08
2

De mobiel van Arjen Robben is na dinsdagavond nog niet gestopt met trillen. De ster van Bayern München en het Nederlands elftal werd verkozen tot Sportman van het Jaar.

Robben werd in de uren na zijn uitverkiezing overstelpt door reacties. "Ik kan altijd heel slecht slapen na een wedstrijd, dus ik heb geprobeerd om iedereen nog een berichtje terug te sturen. Dat waren er behoorlijk wat", vertelt de winnaar uit Bedum, die dinsdagavond speelde en scoorde tegen SC Freiburg, aan de NOS.

Robben is de eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987 die zich Sportman van het Jaar mag noemen. Abe Lenstra en Johan Cruijff gingen hen voor. "Dat zijn de grootsten in de Nederlandse voetbalhistorie. Als je daar tussen mag staan, is dat natuurlijk wel gaaf."

Het was sowieso een mooie avond voor het Nederlandse voetbal, dat ook met de prijzen van beste sportploeg (Oranje), beste coach (Louis van Gaal) en mooie sportmoment (Robin van Persie) aan de haal ging. Robben: "Ik kreeg een berichtje van Sven Kramer. Hij was op de weg terug van het voetbalgala, stuurde hij. Ja, het was voor de voetballers succesvol."