PEC mist bont en blauw geschopte dribbelaar: Moeten een antwoord vinden
"Ik vertrouw erop dat het een keer gaat lukken"

PEC mist bont en blauw geschopte dribbelaar: "Moeten een antwoord vinden"

19-12-2014 16:29
4

PEC Zwolle en volksclubs, het is geen gelukkige combinatie. De afgelopen jaren ging het op bezoek bij onder meer Go Ahead Eagles en SC Cambuur telkens mis.

Daar moet volgens Ron Jans snel verandering in komen. PEC speelt zaterdagavond in Leeuwarden. "Wij moeten een antwoord hebben als wij in kleine stadions met een fel publiek spelen. Ik vertrouw erop dat het een keer gaat lukken", vertelt de trainer op een persconferentie, opgetekend door De Stentor.

"We zijn aan elkaar gewaagd, dus het zal zeker spannend worden. Al verwacht ik dat we aan het einde van het seizoen boven Cambuur eindigen op de ranglijst", vindt Jans. Over de bekerloting, waarin PEC ook op bezoek mag bij Cambuur, is de Zwolse coach kort. "We wilden de topclubs ontlopen en het liefst een thuiswedstrijd. Dan mag je met Cambuur-uit redelijk tevreden zijn, want het is geen topclub."

Jans kan in Leeuwarden geen beroep doen op Ryan Thomas. De dribbelaar uit Nieuw-Zeeland is de afgelopen duels bont en blauw geschopt door zijn tegenstanders en is daardoor niet in staat om te spelen.