Drie Ajax-spelers krijgen ervan langs: De Boer ging stevig uit zijn plaat
"Omdat zij de kar moesten trekken, maar dat absoluut niet deden"

Drie Ajax-spelers krijgen ervan langs: "De Boer ging stevig uit zijn plaat"

19-12-2014 16:42
8

Joël Veltman ging donderdagavond tegen Vitesse (0-4) bij in elk geval twee van de vier tegengoals ernstig in de fout, maar de verdediger was niet de enige die door de mand viel. Ook Nick Viergever en Davy Klaassen stelden ernstig teleur.

Frank de Boer zou de wanprestatie - Ajax evenaarde de grootste nederlaag in de ArenA - niet ongemerkt voorbij hebben laten gaan. Volgens Ajax-watcher Simon Zwartkruis heeft de trainer het flink laten donderen. "De Boer schijnt stevig uit zijn plaat te zijn gegaan", vertelde hij bij VI Radio. "Hij heeft zich vooral gericht tot Nick Viergever, Davy Klaassen en Joël Veltman omdat zij de kar moesten trekken, maar dat absoluut niet deden."

Ajax laat onder De Boer geen echte stijgende lijn zien. "In 2014 hebben we toch aardig wat 'off-days' gezien: de bekerfinale tegen PEC Zwolle, de Johan Cruijff Schaal tegen datzelfde PEC en over de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg hebben we het al vaak genoeg gehad. Ook tegen Feyenoord werden ze totaal afgetroefd", somde Zwartkruis op.

Vooral Veltman kreeg er donderdagavond flink van langs, maar de verdediger hoeft nog niet te vrezen voor zijn plek in de basis. De journalist begrijpt dat wel. "Je moet kijken wat de alternatieven zijn en dat is nu Mike van der Hoorn. Alleen kun je van hem ook niet zeggen dat hij het al heeft laten zien."