Saymak geruime tijd aan de zijlijn door in Leeuwarden opgelopen knieblessure
Knieblessure voor smaakmaker van Zwolse ploeg

Saymak geruime tijd aan de zijlijn door in Leeuwarden opgelopen knieblessure

21-12-2014 07:00
1

Ron Jans kan de komende weken geen beroep doen op Mustafa Saymak. De aanvallende middenvelder van PEC Zwolle viel zaterdagavond uit in de wedstrijd tegen SC Cambuur met een knieblessure.

Saymak verstapte zich en moest zich vervolgens na vijfminuten spelen al laten vervangen door Stef Nijland. De middenvelder, die kort na zijn wissel al op krukken liep, maakte zelf via Twitter bekend dat de revalidatie minimaal zes weken in beslag zal nemen.

De verwachting is dat de middenvelder door de blessure de competitiewedstrijden met NAC en AZ moet missen en ook de bekerconfrontatie met SC Cambuur. Dinsdag kan de ernst van de blessure pas definitief vastgesteld worden in het ziekenhuis met behulp van een MRI-scan

Saymak (21) was dit seizoen goed voor vijftien competitiewedstrijden in dienst van PEC Zwolle. In deze wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten. De ploeg van trainer/coach Jans bezet momenteel de derde plaats in de Eredivisie. Het behaalde 29 punten uit zeventien wedstrijden. Lijstaanvoerder PSV heeft een voorsprong van veertien punten op de houder van de KNVB Beker.