Kazim-Richards overtuigt Feyenoord: In het begin was het rennen en vliegen
"Onze spits is altijd een thema geweest"

Kazim-Richards overtuigt Feyenoord: "In het begin was het rennen en vliegen"

21-12-2014 20:13
4

Colin Kazim-Richards staat dit seizoen synoniem voor kritiek, maar Fred Rutten voelt een omslagpunt aankomen. De spits van Feyenoord maakte zondag zijn zevende competitietreffer.

Met die goal bezorgde hij Feyenoord een 0-1 zege op NAC Breda. "Onze spits is altijd een thema geweest", weet Rutten in gesprek met de NOS. "Maar ook die maakt progressie. Als je in zo'n beperkt aantal wedstrijden zo veel doelpunten maakt, kan ik niet ontevreden zijn."

Kazim-Richards, die nooit vaker dan zes keer in één seizoen scoorde, was alweer voor de vierde wedstrijd op rij trefzeker. "Hij komt eraan en hij is enorm balvast. Dat geeft een heel prettig gevoel, want daardoor heb je niet steeds die druk op je laatste linie. En nu gaat-ie ook nog scoren. Dan is het helemaal goed. En vandaag maakte hij een beauty, of niet?"

"Hij heeft nooit in de spits gespeeld, zijn hele carrière niet", merkt Rutten op. "In het begin van het seizoen was het rennen en vliegen, maar op plekken waar hij niet zou moeten zijn. Langzaam krijgt hij nu het gevoel wat een spits eigenlijk is. Daar zijn we ook mee aan de slag gegaan, met name in de interlandperiodes. En dat betaalt zich nu uit."

Ook Jordy Clasie is blij met Kazim-Richards. "Hij is hartstikke belangrijk voor ons. Als je het in het positiespel even niet ziet, kun je altijd hem aanspelen. Hij is balvast, hij is sterk. En als hij daarbij ook nog gaat scoren, is dat natuurlijk helemaal fantastisch. Hij is nu al drie, vier weken op rij hartstikke belangrijk met z'n doelpunten, en daarvoor met z'n spel en zijn balvastheid."

"Wat de buitenwereld ervan zegt, van de kritiek, daar trekken wij ons heel weinig van aan. Wij zijn tevreden over hem en blij met hem en dat zal ook zo blijven. Als spits zijnde kun je de mensen alleen maar de mond snoeren met doelpunten. En dat doet-ie. Gelukkig wel."