Cech denkt na over Arsenal en Liverpool: Ook contact gehad met Real
Tsjechische doelman wil pas in de zomer verkassen

Cech denkt na over Arsenal en Liverpool: "Ook contact gehad met Real"

22-12-2014 21:21

Petr Cech is ondanks zijn reserverol niet van plan om Chelsea tussentijds de rug toe te keren. De concurrent van Thibaut Courtois wil graag een steentje bijdragen aan een succesvol seizoen.

Cech was jarenlang een vaste waarde in het elftal van Londenaren, maar raakte zijn plek kwijt na de terugkeer van Courtois. Om die reden werd de doelman veelvuldig gelinkt aan andere clubs. "Ik denk niet dat Cech Chelsea zal verlaten deze winter. De club en de coach willen dat hij blijft om mee de titel te helpen winnen", stelt zijn zaakwaarnemer Viktor Kolar echter in de Tsjechische krant Sport.

Voor volgend jaar zomer komen clubs als Arsenal en Liverpool wel in aanmerking. "Mocht Arsenal Petr een voorstel doen, dan zou hij een overgang zeker overwegen. Liverpool moet op zoek naar een betere keeper, en zij weten dat Petr pas deze zomer beschikbaar is. Ook met Real Madrid hebben we contact gehad, maar zij hebben momenteel geen doelman nodig. We gaan opnieuw om de tafel zitten in maart."

Cech stond de laatste drie wedstrijden overigens wel onder de lat bij Chelsea. Maandagavond krijgt Courtois, voldoende hersteld van een blessure, desalniettemin weer de voorkeur tegen Stoke City.