Andrej Kramaric in actie tegen Feyenoord

Hekkensluiter laat Chelsea met lege handen achter in strijd om Feyenoord-plaag
Andrej Kramaric maakt overstap naar Leicester City

Hekkensluiter laat Chelsea met lege handen achter in strijd om Feyenoord-plaag

07-01-2015 17:12
3

Andrej Kramaric verkast definitief van HNK Rijeka naar Leicester City. Dat meldde de Kroatische club woensdag via de officiële kanalen. Kramaric leek geruime tijd op weg naar Chelsea, maar kreeg van de Londenaren niet de garanties die hij graag wilde. Chelsea zou volgens verschillende bronnen van plan zijn geweest Kramaric om de rest van het seizoen bij Vitesse onder te brengen.

Leicester City heeft daarom een poging gewaagd bij Kramaric en bracht een prima bod uit op de aanvaller. Vervolgens vonden gesprekken tussen de kwelgeest van Feyenoord en Leicester plaats. Daaruit kwam een overeenkomst voort over een contract van drieënhalf jaar.

Kramaric moet nog wel een werkvergunning bemachtigen. De 23-jarige spits wordt bij Rijeka gezien als één van de meest succesvolle spelers uit de geschiedenis van de club. De Kroatische international is topscorer van Rijeka en scoorde dit seizoen in 18 competitiewedstrijden liefst 21 goals.

De aanvaller baarde vooral opzien door zijn hattrick tegen Feyenoord, in de Europa League. Kramaric was in de groepsfase van de Europese competitie in totaal goed voor vijf goals. In de play-offs van het Europese toernooi maakte de Kroaat ook al twee doelpunten.