Barcelona-speler helpt FC Groningen financieel vooruit: Dat maakte me enorm trots
"We kregen nog een opleidingsvergoeding van 440.000 euro"

Barcelona-speler helpt FC Groningen financieel vooruit: "Dat maakte me enorm trots"

20-01-2015 07:19
1

Nog steeds merkt FC Groningen de gevolgen van de verkoop van Luis Suárez. Dankzij de transfer van de vleugelaanvaller van Liverpool naar FC Barcelona heeft de Eredivisie-club zwarte cijfers kunnen schrijven.

"We kregen nog een opleidingsvergoeding van 440.000 euro", vertelt algemeen directeur Hans Nijland tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Groningers volgens De Telegraaf. "Van FC Barcelona, voor Luis Suárez. Dat maakte me enorm trots en deze hangt nog net niet boven mijn bed." De vleugelspeler stapte voor ongeveer 81 miljoen euro over naar de Catalanen. 

Wedden

Meer odds

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kwam eveneens naar buiten dat Groningen van plan is om het contract van hoofdtrainer Erwin van de Looi te verlengen. "Dat voelt goed, we hebben een geweldig 2014 gehad." FC Groningen haalde Suárez in 2006 weg bij Nacional uit Uruguay. Uiteindelijk heeft het slechts één seizoen van de international kunnen genieten, waarna hij de overstap naar Ajax maakte. In Amsterdam verdiende de voorhoedespeler een transfer naar Liverpool.